Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тироидна жлезда

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 1 декември 2009.

1. cvekence123

cvekence123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2018
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    2.048
    Јас имам хипотиреоза и пијам дури од 200 mg,се надевам после пораѓајот ќе ни ја намалат дозата :) се најдобро и со лесно

2. Rosse56

Rosse56 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    T
    tanyo secanov bugarija-sofija, jas zakazav operacija kaj nego za na 15ti sega, pozz

Mene koga mi kaza doktorot za operacija mi predlozi ljubljana kaj dr bitenc , taka se vika i klinikata mislam, potoa mi predlozija doktor vo sofija tanyo secanov i za tamu se odluciv

Kee.. moze li da mi kazete dali ste operirani kaj dr bitenc vo slovenija, mene mi go predlozija prvo nego i dr tanyo secanov od bugarija i jas se odluciv za bugarija

Последна измена од модератор: 2 август 2018
  3. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.529
    Допаѓања:
    5.684
    Dr. Bitenc e doktorot koj ja operiral vo ljubljana. Super zadovolna e od dr inod operacijata. Pozdrav

4. Ihs

Ihs Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    25
    Zdravo i so lesno neka e. No dali navistina ima potreba od vadenje na zlezdata. Pishuvav i predhodno na patofiza mi rekoa pod itno duri i slednata nedela od pregledot da ja izvadam celata zlezda kaj Dr. Dzikovski zatoa shto sum imala Hurtle karcinom. Posle ogromna preziveana trauma se sozemav i bev spremna maltene so pizami si otidov kaj Prof. Rumen Pandev da me operira. Po pregledot chovekot iskreno se iznasmea i reche da ne se sekiram ova 5 posto da e karcinom i kje se operira samo ako se zgolemuva. Mi zakaza pregled posle 6 meseci. Od strav zatoa shto izvinete vaka no ovie nashi doktori koishto koristat literatura od 60 te godini mi go stavija crvot vo glava posle eden mesec otidov kaj Dr. Muratovska vo Sistina koja mi kaza deka nodulot se namalil od 16mm na 7 ×10×13mm. A ako e karcinom treba da se zgolemi. Taka da ne brzajte so operacii pobarajte povekje mislenja.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    А како се намали,пиеше нешто само од себе или....

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ihs

Ihs Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    25
    Mislam deka prochitav 100 ispituvanja vo vrska so toa pa samata pochnav. Sekoj den brazilski orevi 2 do 3, ako nema 2 shaki semki od tikva. Spirulina tableti po 2 na den i kokosovo maslo so ovez ( organski za bebinja od Zegin ) so leneno seme i lazica med... skoro sekoj den. 2 do 3 pati vo nedelata rakcinja so maslinov zejtin, luk i limon i oslich ednash nedelno. Nikako zelka, brokula karfiol zelje. I iskreno 2 meseci otkako mi kazaa piev Zen Shen crveniot od Natural Essence po 2 na den. Mislam deka toe najmnogu mi pomognaa. Aronija i proteini od grashok vo prav go stavam vo supa ili slichno.
    Mozno da e od ishranata.

https://www.googleadservices.com/pa...=2ahUKEwjO0s6929HcAhVF16QKHTT4AlAQ0Qx6BAgKEAE
    Isto taka mislam deka moze da pomogne i stranicava kaj benigni pogolemi jazli. Nehirurshko lechenje so laser.

Последна измена од модератор: 4 август 2018
    На LollySky, verba, anaja1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Rosse56

Rosse56 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2018
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Zdr da prasam.dali za operacija nna tiroidna mora da se hormonite tsh.i ft4 u granica na normala, zatoa so ke se.operiram.a doktoro mi vika nis ne ispituvaj a bile bitni da se bo red za anestezijata

8. Нас

Нас Нов член

Се зачлени на:
    26 јули 2018
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Dali nekoj ima otstraneto jazol so laser?

9. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    7.475
    И тоа има?
    Не сум слушнала!
    А каде во Скопје?

10. Нас

Нас Нов член

Се зачлени на:
    26 јули 2018
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Колку што читав на интернет во Турција ама сакав да алушна и лично искуство

11. Ihs

Ihs Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    25
    Go postirav sajtot zatoa shto toa e nova metoda vo stranstvo i prilichno uspeshna. A sepak Istambul e blisku.. a kaj nas ne se sproveduva nitu pak mislam deka nekoj e struchen za toa.

12. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    4.846
    Ихс јас имам баш оваков јазол и ти благодарам што се трудиш да помогнеш и ми помагаш.Не сум го отворила сајтот но дали ти имаш повеќе информации и колку би ме чинело.Сакам да пробам ласерски не сакам класично со нож.Поздравче ❤❤❤ти благодарам многу

На verba и anaja1 им се допаѓа ова.
  13. Ihs

Ihs Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    25
    Zdravo, samo shto go dobiv meilot od Prof. Saim Yilmas vo koj pishuva deka do dva benigni jasli cenata e 2800 dolari, eho pregled 150 dolari i ako ima potreba od biopsija 400 dolari. Na sajtot ima dosta za procedurata duri i video snimka kako se izveduva i shto e spored mene najbitno e negovata struchnost , ima prilichno ogromno CV. Znam deka e skapo no ako ostanuca funkcijata na tiroidnata vo normali mislam deka e vredi. Pozz ❤

На Martka, riba79 и verba им се допаѓа ова.
  14. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    7.475
    А има некоја гаранција, дека нема повторно да се појават чворчињата?

На verba му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Ihs

Ihs Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    25
    Ne znam no moze na linkot pogore da prashate odma kje vi odgovorat. Jas samo prashav za cenata na procedurata.

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    198
    Mislam deka za toa nikoj ne moze da garantira. Spored mene osnovnata cel na operacijata e da se otstranat postojnite cvorovi so cel da ne preminat vo rak ili pak ako smetaat na nekoja funkcija primer goltanje. Dokolku pri operacija se zadrzi celovitosta na zlezdata a cvorovite se otstranat mislam deka e idealna opcija. A cvorovi dali ke porasnat pak ili ne jas licno ne se zamaram. Pogolem problem mi e dali i kade da gi operiram postojnite. Jas imam operirano miom pred mn godini i site doktori mi vikaa deka e mozno pak da mi se pojavi ama fala bogu ne mi se pojavi.

На anaja1 и Ihs им се допаѓа ова.
  17. Ihs

Ihs Активен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2018
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    25
    Do sega chitav za moznite posledici od takanarechenata laser ablation na thyroid.org kade shto pishuva deka vo nekoi sluchai moze da ima promena na glasot no so davanje na steroidi nekolku dena se vrakja glasot. Vo drug sluchaj moze da nastane treska i temperatura dva do tri dena.No mnogu retko. Kako i da e i od operacija moze da nastanat komplikacii. Dobro e da se znae

На Martka, riba79, anaja1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Ruza.Ruzica

Ruza.Ruzica Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    24
    Здраво, мене докторот ми кажа да пијам еутирокс од 150 мг две недели ама после тој отиде на одмор и јас продолжив да ги пијам така цел месец..Сега ми е страв да не претерав Ме интересира дали Хашимото хипотироидитис може да прерасне во хипертироидитис и колку ви е редовната доза?

19. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Може да премине, но привремено е. Ако си нова со терапија, ништо чудно, ќе варираш дури ти се погоди соодветна доза.
    Обрни внимание на срцебиење, нервоза, слабеење... Тоа би можело да укаже дека дозата е преголема.

20. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    255
    Tiroidnive hormoni se ispituvaat koj bilo den vo mesecot ili na treti den od menzis?