Кога испитувате хормони дали испитувате и f3? Или витамински статус? На последнава контрола резултатите ми се во краници на нормала,но TSH ми е на горна граница а F4 на долна,а колку што имам читано треба да се на оптимално ниво ,значи на средина... И се што ќе ја прашам докторкава ,само одмавнува со рака,као глупости тресам. Треба да ги носамрезултатите да ги види,ама се мислам да ја сменам...
Здраво на сите. Еве од денеска и јас да се придружам на клубот со Тироидна. Имам многу прашања. Имам намалено лачење на тироидната. Што смеам да јадам, а што да избегнувам Дали со селен + јод можам да ја регулирам до некој степен? Секој совет би ми бил од важност. Фалаа <3
Сакав да прашам, дали да си земам од оние купоните шо ги нудат некои такви онлајн продавници кај нас, за тироидна жлезда ехо, преглед, 2 хормона испитуваат и дијагноза, за некои 1400 денари во „Рес-Хумана“ мислам дека беше, може грешка и да го напишав ова , се извинувам... Или да си одам на друго место? На кое место? Некако многу скапо, прескапо ми е... Контрола ми е ова, а сакам освен хормони да испитам и анти-тела. Дали некој знае каде испитуваат и анти-тела? Јас само во Воена болница иам испитувано, за приватни ординации дека испитуваат тоа немам слушнато. Помош ?
На ендокринологија испитуваат антитела. Ако веќе одиш таму, гледај само кај Ирфан Ахмети да не те пратат
Ма не можам да допрам јас до Ендокринологија... Тоа е гужва, гужва, гужва... Нема термин за цела година
Sega normalno oti ke nema veke kraj na mesecot e ama da se ceka mnogu ne se ceka preku sila mesec I pol jas na 14avgust zakazav za 7sept
Ај сеа ќе дадам уште едно прашање: Дали ако сум под терапија и ми е регулирано тоа со хормоните, сепак, може да имам проблеми од самите антитела ? Односно, на кој начин да ги регулирам нив, ако тие не се регулираат со терапијата за синтетички хормон ?
Za niv ke pies selen I cink a nez najiskreno nez dali se sreduvat so eutiroks posto mojata hipotireoza e predizvikana od hipofizata a na soprugot tek sega pred tri ned mu otkrijaa oti ima hasimotov sindrom I sega ke treba na 7 sept da naprave celosno hormonsko ispituvanje na endokrinologija I na imunologija komplet antitela ne samo antitpo I antitg
Mene mi se pokaceni antitelata, a hormonite se ok. Bev kaj dr Miladinova zasto ima cvorce. Ne.mi kaza da ispituvam antitela dopolnitelno. Zasto mu kazale na maz ti se da ispituva?
Bese na ehoto zgolemena tiroidnata on slucajno otide na privatno na eho za zeludnik I mu ja videa tiroidata na eho oti e zgolemena pa mu ispitaa I antitela I tsh I t4