Па поарно на ехо само оди. Побрзо ќе завршиш работа. Обично на ехо се гледа дали е зголемена тироидната дали има некои промени. Ако ти е нормална најверојатно нема ни да имаш потреба од крвна слика.
Не знам, распрашај се по Скопје по колеги. Сигурно знаат каде има или види на Grouper обично има попусти за такви работи. Па ќе видиш што каде има. https://grouper.mk/deal/pzu-vimedika-internisticki-pregled-avg Еве има само едно на групер. Ова е за целосен преглед. Можеш да се јавиш и да прашаш колку чини само ехо на тироидна. Едит: или пиши на гугл ехо на тироидна жлезда и ќе ти излезат еден куп места кај шо можеш да одиш.
Ти благодарам многу. До сеа не сум испитувала вакви нешта и затоа чудно ми е се Мислам дека имам проб. али не сум сигурна до сеа милион испитувања правев и неможат никако да ми најдат од што ми е сето ова што ми се случува. Фала уште еднаш ќе побарам имај убав ден
Кај мене е подзасилено извесен период. Не е приметливо, ама јас чувствувам. Не е ни дека волуменот е намален, можеби маааалку само. Меѓутоа, дека паѓа - паѓа, приметувам после туширање насобрани а понекогаш и кога се допирам ќе ми падне влакно. Мислам, не ми е толку проблем, сепак, на машките „им личи“, ама не се замислувам без коса. На крајот на краиштата, како е речено - така ќе биде, ама јас сум сигурен дека ова што моментално ми се случува е резултат на хашимотото и тоа што не сум отидел долго време на контрола.
мислам дека л тироксинот не содрзат лактоза а се исти како еутороксот само на друга фирма нека ти ги сменат да пиеш л тироксин
Zdravo da ve prasam tie so ja imaat vadeno tiroidnata,dali pisle operacijata ste imale problem so bolki vo grloto ili na mestoto kaj sto e ranata,mesec pomina imam bolki prii goltanje
Дали има некоја од вас со високо тсх вез терапија Др не ми дава терапија за тсх 5-6 На ехо е ок жлездата сите други хормони се ок Имам проблем тахикардија и зголемување на тежина и оокрај тоа шо пазам максимално Ме интерсира коа би почнала со терапија дали и тежината ке ми се регулира?
Moras mila moras da gi ispitas ako nemozes na endokrinologija ili na patofiza ispituvaat I na imunologija antitpo I antitg nie pred eden mesec tamu gi ispitavme na soprugot a moite na klinicka biohemija gi ispitavme sega vo bremenost a
Да, тежината се регулира. Јас најдобро се чувствувам кога ми е тсх меѓу 1-2, над 3 имам мака. Со 5/6 по мене треба да дадат еутирокс.
Добро бе луѓе,или јас сум некој феномен,или лабораторииве ни се заникаде!Па дали е можно во рок од неколку месеци,да ми бидат прво сосема нормални тироидните хормони,потоа крајно ниски (tsh,t4),потоа после неколку месеци-високи антитела (194) ..Е потоа после неколку месеци се во граници на нормала..Една докторка интернистка ми ги виде резултативе и рече дека тоа не е можно,ме прати кај специјалистка ендокринолог-која ми ги виде истите резултати и рече дека тоа е можно,и ме гледаше и на ехо,ја прашував да ми објасни што гледа,одбиваше било што да ми каже,само рече дека"тироидата е воспалена"a тоа што го видела на ехо "oди во прилог на резултатите"(???!!!).(a се прашувам на кои резултати од сите тие различни)Имам преголема тежина,но навистина не јадам толку колку што изгледа,а докторкава-ендокринолог- тврдеше дека од хипотироидизам не се дебелеело туку многу сум јадела(???!!!) Ми препиша 75 mg еутирокс,без писмен извештај односно без наод за ехото.Само дијагноза хипотироидизам. Јас нормално,не се осмелив да пијам никаква терапија,поради наведените контрадикторности. Сега што понатаму??Пет пати вадено крв,пет крајно различни резултати.
Со дијагноза хипотироидизам апсолутно е можно и очекувано да имаш проблеми со телесната тежина. Промени си го ендокринологот. Ти ја препорачувам Пемовска на државна ендокринолошка клиника.