Добра и приступачна, задоволна сум, ама она е кардиолог не е за тироидна. Дури она ми кажа дека не сум уште за терапија за тироидната, дека хашимотото се развива со години, а Каранфилски ми даде терапија, сеа веке ке треба пак да одам на преглед контрола
Znam deka e kardiolog, jas sakam da odam za tahikardiite koi mi se javuvaat povremeno zaedno so povisen pritisok.
Па да мора да ти дадат нешто за тахикардиите ако ги имаш често, јас пијам пресолол, и пак имам прескоци на срцето И мене ми се качува притисокот до 140 со 90 затоа и пресололот помага и за притисокот и за тахикардија
Pa podobra sum da, nekoi simtomi mi se smirija, sega samo okolu menstruacijata imam pak taka nekoj nemiri
ете си добив терапија и јас намаена функција на тироидна веке 4-5 дена од како почнав терапија некако нервозата и ставот почнаа да ми се намалуваат се поправив последните месеци бидејки ни една диета не ми делуваше сега се мислам дали да почнам одма диета или да мине некое време од оа е почната терапијата? има ли некој искуство со слабеење после почнување терапија ке има ли успех?
Конечно си закажав термин за тироидната за две недели, да видам дали ми е ок. Нагло се здебелив и еднаш ми покажа покачено т3 мислам. За секој случај да сум раат ќе проверам.
Би требало и од самата терапија да ослабнеш. Можеш слободно да почнеш и диета. Т3 е добро да е високо, не е проблем. Сепак испитај комплет тироидни хормони и антитела за да бидеш сигурна.
Mozes da pocnes so dieta izbegnuvaj jaglehidrati I ke oslabes posebno se sto sodrze gluten isfrli I jadi po dva brazilski orevi dnevno
изфрлено глутен и јх два дена како сум на режим ке видиме дали ке има напредок разлика е што почнав да спијам како шо треба инаку и со два часа се наспивав и бев легни стани на саатот
Po se izgleda I was istiot problem ke go imam utre odam na pregled bidejki Sega see vrativ of dezuren bidejki imav visok krven pritisok a sum 32god I mnogu sum nervoznq see me nervira mislam site ke go ipotepam tolku sum nervoznq I Zabrzeno otcukuvanje na crce opaganje na kosq I dali se tie simptomite za teroidna zlezda
najarno napravi si ispituvanje na tiroidata ke znaes najsigurno na sto si .oti I da imame ista dijagnoza kaj sekogo simptomite ne se isti I da. I mm bese mnogu nervozen pred da mu otkrijat oti ima hipotireoza
здраво , јас нова сум тука и малку ме исплашија пред една недела ..... да објаснам.... пред година дена на рутинска контрола за намален пулс ми открија неправилна структура на тироидната првите хормони беа малку восоки после 3 месеци на втора контрола беа на долна граница и тој докторот ми рече не сум била за на интренист да си одам кај ендокринолог, матичниот гинеколог предложи да пробам второ мислење кај друг интернист и другава докторка само што ги биде резултатите рече хашимото , антитела над 4500 и тсх 4.4 , демек не сум била за терапија да пробаме 6 месеци диета. Следнава контрола вика не си за терапија пак продолжи така уште 6 месеци и ден после тоа дознав дека сум веке 6 недели бремена , се вратив кај неа и под итно ми даде еуротиракс 25 на пола по една , две деца имам ова е трета непланирана бременост и незнам новиов проблем како може да блијае на бременоста , докторкава беше малку испаничена ама не ми кажа ништо конкретно ..... имате ли вие некакво искуство со ова ??