Тироидна жлезда

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by Lilit, Dec 1, 2009.

1. Zekicka

Zekicka Активен член

Me zbunuva toa sto citam po net deka nekoi gi imat namaleno antitelata mozebi e individualno kaj sekoj

2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Не се замарај толку со антителата,тоа е, уништена е тироидата.Среќно во остварување бременост.

Meckicja and Zekicka like this.
  3. tina9

tina9 Истакнат член

zdr...nova sum na forumov. stotuku doznav deka imam cvor t.e. struma na vratot na leviot lobus.napravena bipopsija privatno vo histolab. se raboti za benigen jazol.hormonite mi se vo red i antitelata. no me buni sto pri prviot pregled na drzavno kj dr nevena maneva rece site cvorovi sto se nad 4 sm preporacuvame operacija a sega mi pisuva kontrola za osum mesec!!?? cvorot mi e 45 mm..ve molam da spodelite iskustvo dokolku nekoj se soocil so slicna situacija i na kolku vreme pravite kontrola.

4. LollySky

LollySky Популарен член

Сигурно ќе пишат и феминки со слично искуство, јас немам чворови, меѓутоа со оглед на тоа дека е бениген јазолот а и хормоните се во ред, ви препорачувам да направите контрола по шест месеци и тогаш да се консултирате што ќе правите. Понекогаш јазлите знаат и да се изгубат, а може и цел живот да ги имате а да не направат никаков проблем.

Ygritte likes this.
  5. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Ти пишав Л. П. Провери :)

6. Peperutka10

Peperutka10 Активен член

Здраво девојки
    Неколку месеци се обидуваме за бебенце хормоните ми се супер освен ТСХ на граница ми е, гиникологот баш и не изреагира за тоа јас сум загрижена и би сакала да ми предложите како на природен начин да го намалам ТСХ и дали треба да направам подетални испитувања

7. Ruza.Ruzica

Ruza.Ruzica Истакнат член

Здраво јас имам хашимото хипотироидитис пијам еутирокс веќе 5 месеци и мн ми опадна косата дали има некој сличен проблем и како се справувате?

8. anita123

anita123 Истакнат член

колку ти е тсх ?
    јас останав бремена со 30 тсх покачен не ми представуваше тоа проблем, само не мисли многу и опушти се :)

Martka and Peperutka10 like this.
  9. Peperutka10

Peperutka10 Активен член

TCX 3,980....

10. naturallmess

naturallmess Популарен член

mene mi bese 4,11.... bez problem ostanav bremena samo posle toa pocnav da pijam terapija , kako sto mi objasni internistov mora da e pod 2,40 za bremeni zeni i onie koi sakaat da ostanat bremeni istiot muabet i ginekologot mi go kaza , ja imam hasimoto so eurotiraks 12.5mg go simnav za 2 nedeli TSH na 1.70 , zato prasaj si :)

Peperutka10 and Martka like this.
  11. Peperutka10

Peperutka10 Активен член

Blagdoaram , ke napravam kontorla na tiroidnata zlezda...

12. anita123

anita123 Истакнат член

Во текот на бременоста на почеток се покачува тсх само ошушти се и не мисли колку е :)

Peperutka10 likes this.
  13. Katty52

Katty52 Истакнат член

Здраво на сите. Вака денеска бев на гинеколог и ме прегледа и рече супер сум била. Значи женава е ств многу стручна за својата професија ама ме уплаши многу.. Бидејќи имам хипотиреоизам и имав нередовни циклуси морав да пијам Јаз. И ЕВЕ денеска бев после 3 месеца без терапија. Јас ја прашав да ми посочи добар еднокринолог и зазборевме, и ми спомена за Тsh хормонот како стојам и и кажав дрка ми беше првин над граници, па нормален и сега намален ама пак во нормала е сепак... И ми спомна вака така значи почна да ме заплашува женава.. Спомна нешто да идам ова она бенигмен тумор од кој никој не умрел еле јас ке заплачев и и кажав докторке значи сегде поминав ситр резултатите ми рекоа дека се океј дека де супер и ехо иам праврно и ми вика "епа супер чим е така тогаш јас сепак сум гинеколог не се разбирам пд таа област" леле викам господе.. а 18 год имам и јас сум тамва едно нешто некој шо ке ми каже готово.. Сакав да ве прашам за искусен еднокринолог нешто на патофиза ова она.. Да закажам ..И ве молам за мислење зашто ќе полудам...

14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Не знам од кој град си, но баш за тироидна има одделение во Битола каде ќе ти направат целосен преглед и преку крв и ехо.

15. Katty52

Katty52 Истакнат член

Од Скопје

16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Сигурно ќе ти посочат скопјанките некој добар. Ти само немој дапаничиш и да се секираш :*

17. Katty52

Katty52 Истакнат член

Da megjugoa doktorkava vakaa deka mi kaza a jas imam fobii i anksioznost za takvi raboti i nemozam da se smiram.. Znaci neznam sho i trebase taka da mi kaze i posle celo vreme se nervirav vikam zashto li i spomnav..

18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Одма истави си го од глава тоа што таа ти кажала!

Katty52 likes this.
  19. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Јас носам чворче веќе 5 години и никогаш не помислив дека е канцер/тумор... Уживај млада си ќе се среди.... Во Скопје др. Каранфилски имам слушнато дека е добар, јас одам на Нуклеарна кај др. Синиша.... Мене ми е во ред засега кај него, а паралелно и кај др. Костурски од Битола ....

Martka and Katty52 like this.
  20. Katty52

Katty52 Истакнат член

Da ama i imam i eho praveno i lani nonstop ispituvanja pravev sekakvi.. sekade me prakja LdH aso sve mi ispituvaa i neznam zashto vaka me isplasi ali dobro.. Nemozam vekje da se nerviram samo i stresovi da si stvaram