...тие пациенти /ки кои за хипертиреоидизам користат Tbl.Tyrozol 20 mg, да направат напори со консултација на ендокринологот да се префрлат на некој друг препарат, на пример на Tbl.Propiltiuracil! ... додека се пие овој лек Tbl.Tyrozol / Thiamazol 20 mg (carbimazol, thiamazol), жените мораа да применат контрацептивни методи!
Вака, јас прашував за фемибионот и за јодот во него.. Бев на патофиза, се консултирав со др, ми предложи 24 h тест со урина. Испадна дека имам вишок на јод во организмот Инаку сум хипо хашимото Искуства да сподели некој?
Јас сум хипо и хашимото.Пијам еуторокс,редовна контрола кај ендокринолог и пијам витамини без јод,така ми беше наложено од ендокринологот.Имам и јазли,треба да ги вадам,ама ми прпа.Секое добро
Јас сум со истовосе комплет Се спремам за ивф, па морав да прашам за фемибионот Кои витамини ги пиеш без јод? Фала ти Мартка
Нема проблем,секое искуство е добредојдено.Пијам од витамините Centravit prenatal ги има во аптекиве.Пошто планираш бременост обавезно контрола кај ендокронолог и нема да имаш проблем до крај.Ти посакувам успех
Мене како одделен витамин не ми го препорачаа а во другиве витамини што ги пијам има минимална препорачана доза.
...сигурно погрешно си разбрала, до денес СЕУШТЕ не може да се одреди лабораториски вредноста на јодот во организмот!
Дали некој има искуство со проф. др. Богоев ? Ендокринолог. Планирам да ја сменам Балабанова немам никаков ефект од кај неа.
Јас бев еднаш кај него и ми се виде ок Др оти не одеш кај искра битоска јас одам кај неа и пролактинот ми го среди и хипофизата исто Каде ја работат таа метода
Vo ponedelnik sum na rabota i ke prasam kade tocno ja rabotat taa metoda. Samo slusnav na sostanok za taa metoda. I ne sum slusnala pogresno.
Пред бременоста пиев еутирокс од 75 со 50мг, во бременоста ми ја зголемиа дозата на 100 со 75мг. 3 недели по пораѓај проверив тсх и ми беше 0, 70, дури и помалку од тоа, не знам точно во моментот.. денес бев кај докторката и мислев треба да ја намали дозата, а она ја остави иста само деновите ѓи смени, по др.распоред да ги пијам..е зошто така, ако тсх е помалку од 1 како кај мене, нели е многу да примам 100 со 75 мг ? Баш се збунив денес.. ве молам за мислење??
Тоа ми дадоа да проверам, тоа проверив..следниот месец ќе барам и за овие др.и плус да видам со таа новата шема како ќе биде тсх..сепак мислам требаше да ми смени како пред бременоста што си пиев, ама ајде ќе ја послушам,..