Да се проверуваат јас пред неполн месец проверив имаат реагенси. Инаку упат земав од матичен гинеколог и си ги проверив сите 12 женски хормони и платив 250 денари. Немам инфо дали матичните доктори издаваат упати.
Да само тие се. Ако има неправилности во тие ќе те упатат за антитела и сл. Сега за сега да не навлегувам само тие треба да ги направиш.
Здраво на сите, Јас сум нова на форумов, пред 3 недели ми беше откриен папиларен карцином на тироидната жлезда, треба да се оперирам сега, дали некоја од вас го има поминато ова за да сподели искуство во врска со оперативниот зафат, за радиоактивниот јод ? Малку сум испаничена, па секое искуство би ми било добредојдено,за да знам што и како ме очекува. Ви благодарам однапред
Улица 50-та Дивизија - 34 Телефон: +389 02 3111 118 Мобилен:+389 71 331 286 Мобилен:+389 70 399 219 Меил: tireodijagnostika@gmail.com Веб: www.tireodijagnostika.com.mk
@danichap а имаш претходно земано јод преку таблети? Од крвна слика не се идентификуваат јод, има пишано бијонсе А и кога ќе го измерат јодот преку урина, пак не е некој индикатор за понатамошна терапија. Мислењата се поделени, едни доктори даваат јод за хипотироидизам АМА зголемен внесување на јод може да е тригер за хашимото кај луѓе со предиспозиции, па сега види ти. Јас уште не сум нашла решение на ребусот, јод, да или не.
@Biljarkata третата бременост почнав да пијам еуторикс. После пораѓај ме префрлија на јод. Ги имав прекинатоо неодамна, или поточна не бев најдисциплинирана, сега ми рекоа пак да продолжам со јод.
Во Рамсторот во Капитол; во продавничката/семкарата во ГТЦ наспроти влезот на Соравиа. Може и на пазар да има.
Jas gi imam istite simtoni na hipotiroidizam mnogu sum debela se naprabiv 80 kila mislam deka e teroidna zlezda ne jadam mnogu blago I sok slabo nezz sto da pravam?
Татјана Јосифовска работи со упат или само приватно се плаќа? Колку е преглед кај неа? Или друг доктор да ми препорачате.
Privatno raboti. Eho e 1500 denari a za hormoni mozes i sama da si napravis so upat na klinika, mlin balkan ili 8 mi septemvri kje gi prifati. Inaku eden hormon privatno e 700 denari.