Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тироидна жлезда

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 1 декември 2009.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    181.125
    Ако е јодирана солта, може од зголемен внес на јод да е. Кога се добива повеќе од вообичено јод, се зголемува лачење на тсх за да може тироидата да го синтетизира јодот во хормони, така некако беше. Лековите што си ги порачала незнам што се, еве @LollySky веќе коментирала, ако не знае таа, незнам.
    А спомна си слабеела? И тоа потребата од солено, веројатно нешто дава сигнал. Пишав и погоре- некој друг проблем може да имаш. Надбубрежна жлезда и хормони од истата да си провериш? Незнам, веројатно и тоа е за кај ендокринолог, ако не раскажи му цела историја па нека те препрати кај друг специјалист.

Последна измена: 31 мај 2019
    На Antebellum и srce-9 им се допаѓа ова.
  2. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.113
    Тоа ме замисли и мене
    Овие се 1000 денари и тоа на природна база демек биле добри за хормоните.
    За краток период ослабнав 7-8 кг почна косата да ми паѓа многу, нон стоп ми се спиеше бев малку во стресен период па затоа се посомнева дека се работи за хормониве нешто. Но за среќа помина тој период почнав да се поправам, пиев витамини, косата престана да паѓа но ете пак ме мачи тоа што уште нема бременост....

3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    181.125
    @srce-9 и тироидни антитела нека ти проверат ако не ти се проверени.
    И намали го стресот, се ќе биде, само ти да си во ред.

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Па го прочитав составот, ова првово на пример е мешавина од мед и спирулина, друг некој беше на база на матичен млеч... Не велам дека се лоши производи, само не се конкретно поврзани со тироидната туку генерално, за подобрување на имунитетот, а со тој состав можат да се најдат и многу поевтини препарати.
    Како и да е, можеби проблемот не е воопшто тироидната, ама кога веќе ќе одиш кај специјалист за забременување тој е најкомпетентен и ќе ти даде најсоодветни одговори и препораки.

На srce-9 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lunahn

Lunahn Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    26
    Здраво на сите .
    Имам дијагноза хипо + Хашимото , дијагностицирани на 12 години. Веќе 18 год пијам Еутирокс .
    Одев во Атик кор кај професорот Борислав Каранфилски и бев презадоволна , меѓутоа веќе е многу стар и барам замена .Ве молам предложете ми доктор на приватно , кој посветува и внимание и има знаење.

На kavadar4anka и Филотеа им се допаѓа ова.
  6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.202
    Spirulinata ima golema doza na vitamin B12 koj I te kako e biten za tiroidnata zlezda a jas piev za prolaktinot maticen mlec koga mi se sirese hipofizata a tsh i prolaktin se lacat edno do edno gi laci hipofizata

7. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Тоа и јас го реков, дека не е лош составот, само конкретно тие наведени препарати од таа фирма се многу поскапи од препарати со потполно ист состав кои можат да се најдат по аптеките.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.093
    Дали некоја од вас има искуство со д-р Маја Врчаковска од Центар за внатрешни болести „Срце“?

9. kavadar4anka

kavadar4anka Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Isto i jas bev kaj nego do Januari posledno, ottogas se mislam kade da prodolzam i seuste se nemam odluceno, a moram na kontrola... odev na kontrola na tri meseci, a sega pomina dosta vreme :| senizvinuvam za latinskiot, nema mak poddrska

10. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Zdravo na site. Imam problemi so tiroidnata vekje 3ipol godini. Se okej bev so eutirox 20mg ama poslednava godina mi pravi dosta problemi so menstruacijata Nema kaj ne bev i site razlicno kazuvaat de edna ke kaze ne gi pij pa posle sledniot pat koa ke otidam ke rece ou pa ti treba da gi pies. Duri i samite doktori zaboravaat so kazale. I eve sea pak gi pijam i mesec ipol neam dobieno a na ginekolog se e okej so znaci se mi e toa radi tiroidnata. I znaete so e cudno. Toa shto akk gi prekinam jas eutiroksot tsh ke mi dojde na normalno nivo i jas kje dobivam redovno mesec dva i posle toa tsh ili ke se namali ili pak ke se zgolemi i jas pak ke treba eutiroks da pijam. Jas neznam i so apcinja i bez mene isto mi e neznam vise i vaka i taka pak mi se ulosuva sostojbata. Periodicno pomaga eutiroks i posle toa ne pa pak. Gluposti zivi. Ke ve zamolam da mi preporacate nekoj DOBAR endokrinolog pa i na privatno neka e ama da se razbira vo oblasta. Denes site endokrinolozi za nisto ne gi biva. I ve molam neka ne e od drzavna nemam sila vise tamu da idam za dzabe. Em shto ima nepismeni em pa i guzva. Imalo nekoj kaj ramstor se naogjal postar covek na privatno ama nemozam da go najdam. Mnogu bil dobar, pa ve molam da mi pomognete. Imam 19 godini i smaceno mi e 3ipol godini se vlecam po doktori

11. Antebellum

Antebellum Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    8.737
    Проверував во онаа лабораторијата на Токсикологија што е. Биохемиска лабораторија мислам се викаше.

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Babygirll3

Babygirll3 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2019
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    181
    Здраво, би сакала да ве прашам дали при проблем со тироидната може да се чувствува болка во пределот каде што се наоѓа? Ми рече докторката да испитам тироидна ради тремор на рацете и ако други симптоми немам, али денес чувствувам и некоја болка или нелагодност тука. Инаку сум анксиозна, од што мислам дека и потекнува треморот али не можам умот да го тргнам од тука.. Мислења?

13. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Сомневам дека ти е до тироидната, ама испитај чисто да се смириш. Инаку од анксиозноста поради тоа што паничиш осеќаш нелагодност.

На Babygirll3 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kavadar4anka

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Женски дали некоја има искуство со др. Габриела Стефановска Балабанова - ПЗУ Е-Медикал?
    Поздрав, имајте убав ден

На Beautymom му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.993
    Допаѓања:
    135.302
    Татјана Јосифовска од Тиреодијагностика е добра. Еднаш месечно прави прегледи во Неготино. Ако си од соседниот град, според никот, ти одговара повеќе него до ск да одиш :)

16. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    254
    Дали се испитува тироидна за време на циклус?

17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.993
    Допаѓања:
    135.302
    да, можеш било кога

18. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    254
    Gabriela Balabanova. Iskustvo i ceni

19. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    254
    Која е докторката?

20. kavadar4anka

Се зачлени на:
    18 ноември 2012
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    4.388
    Бев на преглед кај неа. Првиот впечаток ми е добар, па ќе видиме како ќе биде понатаму