Ne cekaj mene od 1.50 pred bremenost so terpaija 0.25 eutiroks mi ripna na 3.12 vo bremenost so toa sto mi ja pokacija dozata na 0.50 i slucajno posle dve nedeli od koga mi pokacija pravev proverka na krv i vikam a i Tsh da proveram mi bese na 2.65 so toa sto odma otidov kaj endokrinologot i povtorno mi ja pokaci terapijata na 0.75 zosto so rast na bebeto ke raste i tsh zatoa odi ne cekaj.
А антителата како се? Мораш уште еднаш да провериш. И јас прв пат кога открив ми беше 6 некаде, ама антитела високи.. И на терапија сум 4,5год веќе и знае и покрај терапија да ми биде над 4. Еднаш голем стрес имав и 17 ми се имаше качено... Иначе ако ми е над 4,5 обавезно ми смета, особено на мензис... ми касни и не сум добивала и по 2,3 месеци додека не сум го средела тсх.
Е добро, што кога ТСХ е 5? Имаш ли некој проблем, физички , психички потешкотии? Какви се вредностите на антителата, и колку се т3 и т4?
Мене ми е 4.27 со референтни до 4.78. На нутриционист ќе одам што работи со исхрана за проблеми со тироидната. И пред 5 години пред бременост ко проверував ми беше слична вредност.
@Мариаа. , нека пишат поискусните за сигурно ама колку што знам, матичниот гинеколог може да даде, исто и интернист. Колку што разбрав, ако има проблем, ендокринолог е тој што ќе те води и ќе ти дава терапија, но прво ќе мора кај интернист да одиш за да земеш упат.
Ke moze li nekoj da dava mislenje spored ova sto pisuva na kompjuterska tomografija, istotaka i hormonite se normalni i tumor markerot e normalen, nekoj so isto iskustvo
Никаде нема еутирокс од 25 mg. Може да се дели 50ката на половина? Некој ако има информација зошто ги нема и дали ќе набават наскоро?
Јас мислам дека може, оти јас пијам 75, и ендокринологот ми рече можам да земам една од 50 и + половинка од 50
Феминки дали може да ми препорачате некој добар доктор кој навистина си ја знае работата. За во Скопје ми треба.. и нема врска дали е приватен или не. Фалаа однапред
Jas odam kaj gabi pozadi vero samo 1 bev u mn sum zadovolna kosata prestana da mi pagja i mi ja smeni terapijata top e Zeni koi imate problem so opagjanje na kosata sakam da vi pisam osven sto mi ja namali dok dozata na eutiroks gi zedov i ovie 2 rab i sum prezadivolna za 2 ned kosata pocna sosema dr da mi e ne e reklama nemoj da mislite haha od zor sto so godini se macam sakam i na nekoja od vas da pomognam bozebi ke deluva na nekogo isto kako i na mene j
Како се вика ординацијата и докторката? Дали ти направи ехо? Зошто ти ја смени терапијата? И јас сакам да сменам доктор, крш сум.
023212901 ova ti e brojce dok. Gabriep La Shamponot citymall a apcinjata od srbija gi zedov mislam deka i zegin gi ima nz vo mk kade gi ima
Vednas e karsi kaficot sto e i skalite sto se za nagore za 2 kat nz dali e od nego ama mene od nego kosata mn mi e ubava i sjajna za razlika od prethodno mozno e i od vitaminite ama i shamponot e top