Што е причина за минимално покачување на ТСХ ,6 на пример...Антитела се ок,т3 и т4 се супер.Дали може од стрес низ годините?
На почетокот кога почнав со 25 еутирокс исфрлив глутен и благо и за 2-3 месеци поднамалив 3-4 кг. Потоа, со два круга УН диета, симнав уште 7-8 кг. Сега сум при крај со вториот круг на УН и ми остануваат уште 2-3 кг до мојата тежина. Јас решив да јадам се’ и да не си скратувам. Ќе си видиш понатаму сама што ти одговара од храна.
Ми ја коригираа терапијата, плус пола таблетка од 25 и сето тоа исчезна. ТСХ ми беше малку покачено. Сега сум ок, освен што вртоглавиците повторно ми се појавија последниве 5-6 дена. Бидејќи ми го откажаа терминот за контрола, не можев да направам анализа на хормоните. Се мислам дали да одам на приватно, но страв ми е од заразава, па почекувам уште малку. Физичката активност ми е сведена на нула периодов. Како се справувате со физичка активност?
Па јас имам орбитрек еве веке вежбам 2 месеци.Симнав 11 килограми ама и не јадам глутен и млечни производи со лактоза.Исто вежбам некои вежби на Youtube на почеток почнав со полесни сега со средна тежина.Да пишам од каде гледам вежби ? Браво одлично! Епа кај мене е проблем само антителата.Во ред ви благодарам
Woow bravoo! I jas vezbam na orbitrack mesec i pol ama ne mi odi tolku dobro kako tebe imam do sega 5kg simnato a sum i na keto ishrana...
UU Pa dobro e,da vi kazam jas se hranam zdravo od noemvri do pocetok na mart sredina na fevruari nemav simnato ni gram.Mnogu tesko odese ama dobro ne vezbav,no sekako na taa zdrava ishrana trebase da imam nekoj kg minus..Se zagriziv pocnav da vezbam i eve ima efekt Дали ви помага кето диетата? Се мислам и јас да исфрлам овошје.
Јас сум хипо хаши и пијам еутирокс 75 мг секој ден. Инаку откако почнав со терапија добро се осеќам. Во однос на килажа не јадам леб само тонус и благо намалив. Друго се си јадам а од млечни производи понекогаш јогурт и сирење. Внесувам селен со по 2 бразилски ореви и понекогаш Мг директ. Инаку вежбам јога два пати неделно и пешачам по 1 саат 2 пати неделно.
Да. Имав 84 кг а сега сум 76 кг а сум 1 м и 65 см. Нормална тежина имам и носам L број. Ова ми е килажа по две родени деца а пред пороѓај сум била 69 кг.
После породување од јуни лани намалив 8 кила. Инаку ми фалат уште 5 кг да ослабнам ама не иде а и нема да можам да бидам иста како пред бременост и да сакам
Зошто да не можеш? Не се откажувај. Еве, и јас мака мачам да се вратам на килажата како пред бременост, ама не се откажувам и покрај тоа што оди споро намалувањето.
Здраво драги членки! Јас сум нова на форумот и имам проблем со тироидната жлезда. Пред една година ми е дијагностицирано намалена функција на тиродината жлезда Хипотироизам. Би сакала да ве прашам дали променивте нешто во вашето секојдневие, како исхрана или вметнавте некоја нова рутина, поради што се чуствувате подобро. Поздрав
Od juli 2019 imam hasimoto.Se hranam zdravo cel zivot zatoa sto imam problem so nisko zelezo vo krvta.Samo sto jadev i gluten.Sega prekinav da jadam gluten i mlecni proizvodi znaci niso,samo tursko kafe pijam obicno neskafe bev naviknata ali ok..Vezbav na pocetokot od dekemvri do fevruari ne simnav ni gram.Do kraj na januari imav 82 kg.Vezbam na orbitrek totalgym i Youtube vezbi od fit kit mk i Pamela Reif intense samo.Drugi promeni nasabajle pijam edna casa zelen cai.A preku den jadam normalno.Ovosje ne isfrliv ama umereno jadam.Sega sum 70-71kg.Imam i Smart Core od top shop toa go koristam za stomacni.Polesno e od klasicni stomacni no sekako e mn korisno.Vidi na youtube.Ti paga li kosata? Mene za sreka ne voopsto i stavam kokosovo maslo ednas vo nedela.Od dopolnitelni vitamini pijam selen zinc i magnezium Od juli 2019 imam hasimoto.Se hranam zdravo cel zivot zatoa sto imam problem so nisko zelezo vo krvta.Samo sto jadev i gluten.Sega prekinav da jadam gluten i mlecni proizvodi znaci niso,samo tursko kafe pijam obicno neskafe bev naviknata ali ok..Vezbav na pocetokot od dekemvri do fevruari ne simnav ni gram.Do kraj na januari imav 82 kg.Vezbam na orbitrek totalgym i Youtube vezbi od fit kit mk i Pamela Reif intense samo.Drugi promeni nasabajle pijam edna casa zelen cai.A preku den jadam normalno.Ovosje ne isfrliv ama umereno jadam.Sega sum 70-71kg.Imam i Smart Core od top shop toa go koristam za stomacni.Polesno e od klasicni stomacni no sekako e mn korisno.Vidi na youtube.Ti paga li kosata? Mene za sreka ne voopsto i stavam kokosovo maslo ednas vo nedela.Od dopolnitelni vitamini pijam selen zinc i magnezium https://www.youtube.com/user/PamelaRf1 https://www.youtube.com/channel/UCLr7pPwt9BRQ0xhS7RJRj4A
Здраво Марија, ти благодарам на одговорот. Јас пред да ми биде откриено намалената функција на тироидната жлезда, бев многу нервозна, косата ми паѓаше, кожата ми беше многу сува и сега ми е сува и немав енергија. А за килограмите да не зборувам, само нагоре одеа. Стигнав до 86 кг што беше многу замена. Почнав да пијам таблети и постепено приметив дека ми е подобро, почнав поубаво да спијам и кг ги намалив до 77. Јадам нормално и се движам доволно. Но сакам повеќе да намалам од кг. Исто така приметив кога сум многу нервозна се осеќам како да ме гуши.