Vitamin d obavezno da ispitas oti on e hormon ne e vitamin d i I sovet so endokrinolog ne so ginekolog za prolaktinot I za tsh soprugot moj I'ma hipo I hasi I nisko nivo na vitamin d I pie vitamin d od 4000ie jas isto imam hipo nemam hasi a imav nizok vitamin d I pijam vitamin d od 4000ie
Ама мене пред 2 години гинекологот само ми кажа за терапијата, но секако си бев на ендокринолог па ми препишаа доза итн. Од тогаш се разбира за хормоните си одам на преглед кај еднокринолог не кај гинекологот. За другото ти благодарам.
Koga ti e visok prolaktinot pij i maticen mlec i isfrli se sto sodrze gluten oves rz se toa sto sodrze gluten i ke oslabes
@Summerlove@2016 Редовни контроли и се ќе биде во ред,јас родив здраво право дете,пијам еуторокс 13 год,и немав проблем со зачнувањето,од прв пат забременив. За загубата ми е многу жал,дај си време колку ти е потребно,не знам да кажам дали е од тироидната јас немав никаков проблем..ви посакувам многу среќа
A ke isfrles od ishranata I gumbir soja zelka rokvicki spanak kikiriki brokula jagodi krusi citroni oti ja namaluvat funkcijata na tiroidnata zlezda a ke jades po tri brazilski orevi dnevno oni imaat najmnogu selen I bademi oni se nqjdobri za tiroidnata zlezda a za hipofizata ke pies l arginin pokraj dostineks I maticen mlec preporaclivo e da se pie i l arginin Tiroidnata zlezda I hipofizata ne sakaat mnogu vezbanje dovolno e 30 minuti dnevno pesacenje ili vozenje velosiped ili lesni vezbicki
Ja bev kaj ovaa doktorka.... Zabe e smirena koga ne mi dade terapija Mi vika treba da pies da, ama aj ke cekame uste 3 meseci, a zasto deka hormoni te kaj nea se 1800 da gi pregledas ja gi napraviv za 1200 pa ne mi bile tocni... Sramota
Имаш ли проверено ТСХ? Јас од кога имам хипо/хаши ептен тешко ми оди слабеењето. А пред тоа можев многу брзо да ослабам но и да се здебелам.
Здраво девојки, јас само да споделам со вас. Вчера бев на контрола после еден месец од терапија со Еутирокс за хипо/хаши. ТСХ од 35 минатиот месец, сега ми е симнато на 5,80, а ФТ4 ми е во нормални граници. Проверив и витамин Д, оптимална ми е концентрацијата, докторката рече нема потреба за суплемент, само да се сончам повеќе. Она ми вика сега можете да пробувате за бебе слободно, ТСХ уште ќе паѓа, ради тоа што продолжувам со Еутирокс од 50мг. Не е сигурна дали имам овулации, затоа ќе ги следам месецов со ленти. Ако забременам ми рече да и се јавам за да направиме одма проверка и да видиме дали треба различна доза. На вас како ви се чини мојов резултат за после месец дена, вака како поискусни? Поздрав
Poradi tiroidnata moze da ti variraat kilogramite I potesko da simnuvas kg zatoa sto go usporuva metabolizmot
Jas imav.5 god po ivf i na kraj mi kazaa deka treba da mi e pod 2.5 tsh.Koga ja namaliv ostanav bremena
Дали има некаква врска со забременување, доколку пиеме повисока доза Еутирокс? Јас пијам 150мг па се мислам дали тоа би можело да пречи.