ТСХ ми е мене во граници на нормала на последната контрола ми беше околу 3. Сега не сум проверила, и незнам каква ми е ситуацијата, а од последната контрола си ја примам истата терапија 150 мг. За бременост знам дека е идеално 1,5 / 2 и се нервирам што моментално незнам колку ми е мене .
Штом ти е околу 3 нема да биде тешко да ти ја симнат до 2. Само ако останеш бремена треба веднаш да одиш за да ти проверат и да ти ја покачат терапијата. Така ми кажа мене докторката.
Работата е што сакам да ја проверам, но бидејќи сум на Патофиза ми ја одложија контролата. Е сега сакам да проверам во приватна лабораторија но вредностите од лабораторија до лабораторија се разликуваат.
Ги добив резултатите ТСХ ми е пак 3.41 ФТ4 18 и антителата 38.Ја прашав докторката дали ако е 3.41 би ми правело проблем за забременување, рече дека нема да ми прави, но сепак да пијам сабота и недела повисока доза Еутирокс за да го симнеме до 2. Тоа ме буни што ми рече дека и вака нема да ми прави проблем, а сепак да го симнеме ТСХ до 2. Дали имам простор за паника?
Женски вие што имате хашимото и хипотиреоидизам, ве молам споделете некој ваш начин на исхрана...се дебелеете ли премногу? Со години мака мачам со килограмите, некогаш се опуштам и јадам многу, ама повеќето гледам да внимавам и пак никако да ослабам, посебно во пределот на стомакот, имам стомак како на бремена жена и никако да спласне Исто и метаболизмот ми е на нула, се и сешто пробав и џабе е
istiot problem go imam.. veke 3 godini se vrtam vo krug.. ke oslabnam malku i posle ke kasnam nesto pokaloricno, i op odma sum gi vratila. Smaceno mi e mene celo vreme sto se vrtam vo krug i neznam sto da prevzemam za ednas zasekogas da se resam od visokot kg.
Откако го исфрлив лебот и го намалив шеќерот забележав голема разлика. Јадам леб еднаш во денот и тоа гледам да биде црн или било каков само да не е бел. Исто така појадокот ми е барем 2 часа откако ќе станам, никако порано. Пред тоа пијам чај или смути (без банана)
јас леб не јадам, може 2-3 пати месечно. До тогаш ке симнам 2-3 кг, и кога ке каснам леб пак ги враќам... Исто и не појадувам, прв оброк ми е кај 11/12ч За колку време имаше резултати и колку кг со ваков режим?
Веќе неколку години се продржувам кон ова, исфрлив скрос и грицки, лиснати работи и ослабев 15кг и повеќе и од тогаш си ја одржувам килажата. Не го гледам како некоја диета ова и нема веднаш резултати.
Девојки, Дали некој од вас правела анализа на хормони во Железничар? Знаете од каде се зема упат, дали матичен може да издаде или сепак треба преку интернист?
Аман Бриџо заман Темава е општо за тироидната жлезда и како таква, слободно може општо да се зборува за исхраната во врска со тироидните нарушувања кои ги има во голем број. Не е ни офтопик ни погрешно да се сподели режим на исхрана.
Flower 11 kako pomina so terapija so endonorm ja sega pocnav da fi pijam pred nekoj den so euthyrox mi se normalizira tsh na 2 ama koga cuv za endonorm deka e na prirodna baza sakam da probam so nefo ama da ne fi pijam euthyrox kakvi se rezultati na kerka ti
Луѓе, како сте со енергија, неколку дена сум како стара баба, енергија нула, омслаксана одвај одам. Обично не осеќав замор ама сега сум на дното ми се чини..што преземате кога сте такви, што ви помага за енергија? И некој подетално да ми опише каков замор осеќа, што чувствува, да пробам да разграничам дали ми е од тироидната, од променливото време или нешто трето.
Znaete li koga ke pocnat pak so pregledi na patofiza. Trebase vo mart da odam na kontrola ama fati koronava..
Јави се кај матичната и кога ќе има термин ќе ти се јават. Јас така направив сега кога ми требаше упат за на специјалист.
Jas treba so stariot izvestaj da se javam za 8 do 10 meseci na kontrola vo den ponedelnik.. Taka mi pisuva na izvestajot