Мислам дека мораш да имаш упат, така што јави се кај матичната и кажи и го ова. Доколку не ти треба ќе ти каже
Upatot ne mi od maticnata. Ovoj izvestaj mi e od specijalistot od patofiza vo koj pisuva koga da dokdam. Koga ke pojdam mi vadat tamu upat nov. Mene me interesirase koga ke pocnat so rabota. Fala devojce vo sekoj slucaj..
Ми кажаа дека овие се точни, можеш да видиш дали докторката ќе ти биде на работа во понеделник. http://mojtermin.mk/map/spetsijalist
Имам анксиозност и панични напади. Сакав да ги елиминирам сите фактори и направив крвна слика што излезе супер и ми остана уште тироидна да испитам. Закажав утре во Мега Мед ехо. Имам брзи откуцаи, ми се потат раце, наеднаш многу огладнувам и ми се врти, само ми се спие и уморна сум без концентрација ... не знам дали е од паниката или има и ова врска. Може да ми кажете како оди преглед за тоа, Дали докторот ќе ми каже кои точно хормони да испитам, Дали на ехо ќе се покаже нешто ако има
Ke ti napravi prvo eho pregled, pa potoa preku krv ke ispitas tiroidni hormoni. Na eho se gleda strukturata na zlezdata i dokolku ima jazli. Pozdrav
Какви испитувања? На приватно во Систина ехо на тироидна е 2850 ден. Антитела и Ф3 се 1700 ден.( во мојот град само во приватна лаб ги испитуваат). Тсх и ф4 јас во државна лаб испитувам, околу 300 ден се.
Za klinika ne znam, na drugarka moja majka i ja operirase Arsovski vo remedika i e prezadovolna. Celata zlezda i ja izvadija. Mislam deka na klinika pravat vertikalen rez, a Arsovski i napravi horizontalen rez. So srekja i so lesno da pomine operacijata.
Сакам да испитам Тироидна. Матичната ми предложи некоја докторка кај тутунски, не се сеќавам како се викаше. Искуства? И како се одвива прегледот? Таму испитуваат хормони и кои? Или само ехо прават? Ви благодарам.
Zdravo,bremena sum 6ti mesec,pijam skoro godina vreme tiroksin od 25 mg zaradi nakacen tsh.do pred tri meseci,vrednostite mi bea site vo normala megjutoa poslednive dve ispituvanja tsh e vo normala a ft3 e pod normala,nizok.Nakacena e terapijata na 50 mg megjutoa nema podobruvanje.Doktorot mi vika deka ne e problem sto e ft3 nizok,i nema opasnost po bebeto.Bas i ne sum sigurna,dali da baram vtoro mislenje? Pozdrav i ubav den
Искрено кога се работи за нешто толку сериозно јас би побарала и второ мислење. Со резултатите оди кај матичната да ти даде упат за на ендокринолог или каде мисли дека треба.
Здраво девојки. Пред 3 месеци имам испитано тироидни хормони и беа нормални. Веке 3 месеци чуствувам како стегање на мускулите во пределот на вратот и како кнедла во грлото која не е постојано присутна. Може 1 недела да го имам чувството потоа да го немам и пак да се повтори. Ехо на тироидна имам правено пред 2години беше нормално. Дали има некој почуствувано вакви тегоби и што може да е?
Tuka vo stranstvo maticniot mi dozira i prethodno koga pobarav upat za endokrinolog,fino lepo mi kaza deka dovolno e strucen da mi ja vodi toj terapijata.Sekako ke insistiram za endokrinolog bidejki mi e strav so rezultative.Fala ti
Повтори го Ехо прегледот, најчесто физичките промени на тироидната не се поврзани со хормонални промени. Претпоставувам дека пред две години си го правела поради некоја индикација, така да чим осеќаш симптоми повтори го пак. Нема од што да се плашиш, структурните промени на тироидната, нодуси, јазли и слично, најчесто се од бенигна природа. Специјалист најдобро ќе ти каже што и како.