Јас би рекла да почекаш две недели и пак да се испиташ. И секако второ мислење. Не ти се баш нешто покачени анти-тпо, јас имам преку 900 па примам најниска доза на еутирокс, со ист тсх како твојот. Се почнува од најмала доза секогаш.
Здраво женски, денес ги добив резултатите, имам термин дури наредна недела и не ми се чека . Дали од овие резултати нешто ми се случува со тироидата? Фала многу
Покачени се антителата што би укажало на хашимото. Ти како се чувствуваш? Зошто ја правеше анализата?
Прв преглед ми беше, бидејќи сите ја имаат во фамилијата и сакав и јас да се проверам. Инаку се чувствувам добро, немам некои промени. А погоре пишува дека нема потрба од лекови. Дека треба тестот да го повторам за 4-6 месеци. Фала на одговорот
Здраво, јас сум со хашимото после спонтан, е сега тсх ми е 60 дали имала некоја сличен проблем и за колку време се намалува со која доза на лекот, јас примам еутирокс 25. Поздрав
Здраво, дали е опасен нодус од 6мм со мали точкасти калцификати? Спомнат е скен кој не можел сега да се прави немало каде и биопсија ако така покаже скенот (а немало каде да се прави скен)?? Скен каде правите деновиве? Биопсија дали да се прави по ваше искуство заради калцификатите или најдобро второ мислење од доктор да се бара?
Да прашам за искуство или препорака за ендокринолог на приватно се мислам дали да одам во Ремедика, ми ја пофалија и др. Габриела Балабанова кај Олимписки ги имам резултатите скоро правев тестови на ендокринологија ама сакам консултација за терапијата совети за понатака.... пред 3 недели ме дијагностицираа и почнав да си пијам терапија ама докторката не дека не беше стручна ама ништо подетално не ми објасни правев и дополнителни анализи на нејзино барање а сега е на одмор. Не ми се шета пак низ државна заради ситуацијава со вирусот.
Прават скен на патофиза. Почнати се од почеток на август некаде со пет скенот. Јас денес правев, на цело тело
Каков беше нодусот кај тебе, која големина, имаше калцификати, растеше? Направи скен пред биопсија или директно биопсија?
Јас ја извадив цела тироидна. Имав папиларен карцином. Читни 2 страни наназад. Имам поопширно пишано. Бипсија правев пред и по операцијата
На десен лобус имам чвор од скоро 1cm со калцификати, кој од контрола на контрола постојано расте. Прв пат откриен пред 5 години со големина 2,4mm. Хормоните досега секогаш биле во граници на нормала. Докторката прво ми спомна биопсија на последната контрола, но откако ги виде хормоните рече не треба. Се мислам да побарам второ мислење и сепак да направам биопсија. Или само паничам?
Proveri kalcitonin vo remedika ti e 850den ne ti treba ni uput ni nisto samo ke se javis za kazuvas i preku krv ti proveruvaat, i ne treba prvo biopsija nego sken na jazolot Ja od sto imav nespossobna doktorka sega za nekoja nedela ke pravam i zafat Ti posakuvam da ne zavrsi kako mojot slucaj iskrajno A pobaraj si i 2ro mislenje.. Ja po barav 5mislenja od koj site 4 mi kazaa isto samo mojata doktorka sto me sledese mislese po razlicno od niv... I poveke ne otidov kaj nejze Koj doktor te operirase i kade??