zdravo moze li da mi kaze nekoj sto znaci ova pokaceno freeT3 dodeka otidam kqj doktorot da mi objasni
Здраво. Се надевам дека си супер. Како помина со терапијата и скенот. Дали имаше некој нус појави од терапијата? Дали резултатите од скенот ги даваат истиот ден од кога се снимаш.
Фала на прашање, добра сум добра. Не знам за која терапија мислиш. Ако мислиш за радиоактивниот јод, добро го поднесов. Имав малку гадење, вртоглавица..ама ништо алармантно. Инаку снимка од скенот даваат одма и со истата веднаш одиш кај докторот кој те води на патофиза. И тогаш он ти одредува доза на еутирокс. Јас почнав со слаба доза. Првиот месец по 50 мг ќе пијам па ќе му се јавам за контрола
Одлично. А освен тоа дали даваат некој други препораки за начин на исхрана итн? И сакав да те прашам спомена дека познаваш луѓе кој го имале истиот проблем пред многу години. Дали тие ти дале некој совет/искуство.
Ништо конкретно не ми кажа др околу исхраната. Да сум си терала све најнормално А од оние кои прошле низ истово добивам совети да не се нервирам за ништо, да се хранам по здраво, да пијам појќе течности. Т.е ништо посебно. Те нели веќе сме здрави Заборавив да кажам дека почнав многу да мокрам , што било добар знак. Ваљда ќе спласнам малку , се имав издувано периодот. Докторот кажа вишок вода било тоа и за брзо ќе се средило. Апетитот и осетот за вкус сеуште не ми се вратени. Ама така ми е уште од самата операција. Рекоа дека и за тоа е потребно време.
Здраво, има ли некоја која била на проверка за тероидна? Јас нагло се здебелив па сакам да проверам, ве молам доколку знаете информација за цена и препорака за доктор/клиника, благодарам
Здрсво на сите.имсм покачен tsh веќе 7 г. Прва бременост без проблем останав иако бев со терапија. Сега веќе 4 месеци се обидуваме без никакви резултати. Ве молам искуства .искрено сум разочарана
Pijam tirozol. 3 meseci ne pijav nisto no i togas nisto.sega mi se pokaci pak zemam terapija se razocarav uste poveke
Ти имаш хипертиреоза? би требало да имаш снижени вредности на ТСх. Колку ти беше на резултатот последен?
Znaci treba da idam da porveram togas posto se so kilaza se popraviv nervozi potenje a sega i eve glavabolki visok pritisok i vrtoglavcii
Многу сум загрижена, пред 3 недели ТSH 8 (0,4-4,5) FT4 13,6 (9,5-25,0), по 3 недели направив повторно проверка но во друга лабараторија, сега TSH 9,79 (0,27 - 4,20) FT4 9,90 (10,30-24,45) ATP-0 96,07 (<34). Ехото е уредно. Ве молам кажете ми дали е сериозно, дали ова може да се регулира? Што доведува до ова зголемување за само 3 недели? Не ме држи место чекајќи го терминот за контрола! Фала бескрајно ❤