Дали хормониве ми се во ред. И дали се доволни овие испитувања? Дали пример можи на ехото пример да не е нешто во ред со тироидната, а хормоните да се добри?
Moze, jas imam hormoni ok, a imam cvor i pokaceni antitela. Terapija ne primam samo go kontroliram cvorot ednas godisno. Napravi si edno eho da si spokojna.
Резултативе не кажуваат баш многу. Мени ми изгледа fT4 како да е малку низок. Дали си на терапија? Како се чувствуваш? fT3 дали е проверен? Дали земаш суплементи?
Со покачени антитела не примате терапија? јас имам покачени антитела и покачено тсх, каде одите на лекар? кај кој доктор?
јас имам хипотиреодизам, ама како да знам дали се работи за Хашимото или не? Според кои хормони да видам? Благодарам
Ne pijam nikakva terapija osven selen(po 2 brazilski orevi). Odam na patofiza kaj Miladinova Daniela. Tsh kaj mene e vo normala, zatoa ne primam lekovi. Pozz
Здраво девојки, прегледував хормони и ми излегоа некои вредности вон нормала па ако може за совет. АTPO e 29.4 [<34], A-TSHR e 2.53 [<1.76], T4 e 187 [71.2-141], кортизол 759, вит Д - 26.8 [25-110]. Другите резултати се во нормални граници. Знае некој за што станува збор?
Дали некој знае дали декортин-кортико може да влијае на анти ТПО и да ги намали? Во ред се анти ТПО т.е <10 ама пиев 3 дена декортин и инфузија па не знам дали резултатот е лажно добар и треба да се повтори после некое време или декортинот нема влијание на анти ТПО? Уште едно прашање. Колкаво е зрачењето на скенот со радиоактивниот јод? Претпоставував дека е нешто минимално како снимање на заб ама очигледно не е така.Прочитав дека не треба да не планира бременост после 6 месеци.Дали поради зрачење да се оди директно на биопсија ама па со неа да не се активира нешто? Се работи за нодус од 6 мм со калцификати ситни кои стои така 3 години, хормоните се во ред.
испитав....TPO <0.9 ми пишува, што значи тоа? Ова ли е тоа? ТПО кај што пишува? Ме чуди зошто ми ги заокружи тие резултати кога се е на 3-ти ден од ментруација и мислам дека е во ред.... помагајте што мислите?
Ovoj rez ne e vo red imas pcos lh ti e povisoko od fsh a treba da e obratno napravi ogtt test so insulinemija I ispitaj I vitamin d I tsh ti e visoko treba da e pod 4,5 ili vo nekoj lab e do pet normalno
Дали некој одел кај др. Богоев или некој да не одел кај др. Карамфилова од пзу Срце? Сакам да одам на преглед ама не знам каде? Ваша препорака?
Odi kaj maticniot gin da to zakaze termin na klinikata za endokrinologija has odam kaj iskra bitoska na endokrinologija I sum prezadovolna od dr