Почнаа со работа после 1 септември, малку е гужва периодов бидејќи се вметнати и термините кои беа откажани заради ковид. На принцип бројчиња иде, може ќе почекаш малку но секако ќе завршиш работа. Sorry, што ви се надоврзав на разговорот, скоро бев и сакав да споделам.
OGTT e test na gladno ti merat seker vo krv pa pies glikoza i miruvas 2 saata . Posle dva saati otkako kje ja ispies g pak ti zemaat. Vitamin D se zema isto preku krv.
Хормони како по книга имав, секогаш идеални вредности. Антитела исто одлични резз. На ехо излезе најлошото. Не ми е намерата да те плашам, али поучена од сопственото искуство и патешествието низ кое пројдов Не можам а да не препорачам - задолжително да си направиш ехо на тироида.
Ехо уредно. Антитела високи. Прв пат почнувам да осеќам гушење. Ендокринологот вика не се страшни антителава, и не можам никако да влијаам на нив. Ама гушењево ме убива. На моменти како кнедла да имам осеќам. Хипо-хаши нова дијагноза. Тсх и Фт4 ги имам простудирано веќе. И конечно се во нормала. За хашимото не знам ништо. До сега бев само хипо. Искуство со хашимото и како да се намалат антителава?
Имаш терапија за вакви уредни резултати? Сега прв пат ти проверуваат антитела? 2 бразилски оревчиња, чашка аронија сируп од ДМ за антителата. Детокс диета. Ако е изводливо- храна без глутен. Да ја тагнам @Meckicja мислам таа успешно има симнато антитела, ако знае некој друг марифет.
Не се многу високи антителата. Јас ги симнав од 500 на нормални вредности без ништо посебно да преземам, освен по 2 бразилски оревчиња (поради селен). Од неодамна почнав да земам и цинк. За Хашимото (високи антитела) се препорачуваат селен и цинк, како антиоксиданти.
Да. Еутирокс 75. Конечно погодена терапија. Антитела прв пат проверувам. Баш ќе пробам со аронија и детокс.
Ne nemav jas antitela visoki kaj mene samo tsh e bese visoko kaj soprugot se visoki antitelata I jade sekojden po tri brazilski orevi za niv
Имаше и месецов термини преку мој термин на ендокринологија . Вонредна амбуланта. @Мариаа. Кај кој лекар одиш ? Нему му се замарај со антителата. Секако ке земаш терапија.
Како се справувате со опаѓањето на косата? Мене во рок од 4 месеци ми испопаѓа и ми се забележува големо изретчување на темето, а особено кај што ми почнува линијата над челото. Не знам дали да терам со класиката рицинусово масло и Б витамини, или користите нешто друго?
Имам хашимото Затоа во темава прашувам конкретно, за тие што имате проблеми со тироидната да ми кажете некој плус совет за справување со опаѓањето на коса
Se slozuvam. Jas na 4 meseci eho pravam so sekoja kontrola. Tirodinava ja kontorliram od moja 25 ta godina ednas godisno kontrola eho i 2 pati godisno hormoni, majka mi ima i po sovet od lekar i jas si kontrolirav. Sega na 41 godin zaradi tie redovni kontroli na vreme e fatena odma. Eho mora obavezno!!!!
Ima nekoj praveno BDT test i za sto e? Navecer se pijat dve apcinja pa sledniot den vadat krv. Kortizolot mi e nizok posle tie ispituvanja 43,6 [ref. vrednost 55-690] pa me interesira sto e
Здраво девојки Кажете ми дали при нервоза и стрес се јавува оток на тироидната? Кога ќе се изнервирам чувствувам како оток во грлото и потешкотии при голтање.. Дали е во прашање тироидната жлезда? Ви благодарам ❤️