И ова се случуваше пред терапијата, слабеење, паѓање коса или по, или исто е цело време? Интернист ти дава терапија или ендокринолог?
Се дуплираше за рок од 1недела а пијам пола утро пола вечер но не бива .. сега наредна недела повторно ќе испитам и ќе побарам нешто друго бидејќи не делуваат овие очигледно
I jas pijam eutiroks I bromergon I odam kaj iskra bitoska na endokrinologija moj sovet ti e da si napraves mr na hipofizata I da si ispitas i vitamin d I ogtt test so insulinemija da si napraves i neka ti gi ispitaat I maskite hormoni I pij pokraj eutiroks I bromergon I maticen mlec go soboruva prolaktinot I l arginin isto go soboruva prolaktinot
@Cosmi или @Biljarkata Имам резултати само од тсх и фт4 Тсх ми е 49,6 Фт4 ми е 6.14 ( 7.9 -14.4 реф вр). У сабота ќе ми стигнат резз од тиреоглобулин и анти тпо.. И пролактинот ми е качен , за прв пат. 30,5 ми е ( 5- 35 реф вр). Според овие хормони има нешто за паничење? Два месеци сум на еутирокс 75 мг. Да потсетам , извадена ми е цела штитна жлезда пред 4 месеци. Во вторник сум на контрола кај Црцарева ќе идам. Ама се упрпав некако
Мм запнал уште еднаш да проверам утре. Ќе и се јавам и на докторката баш да видам што ќе каже. Прв пат сум вака уплашена
Билјана Црцарева на патофиза работеше,супер млада докторка. Ќе ти ја зголеми дозата,ке ти даде 100 еднаш или два пати неделно.И мене ми беше 49,49 во почетокот. Само и јас би ти рекла да направиш утре пак.