Zdravo na site, Najprvo da potenciram, imav prazna bremenost pred tocno edna godina, posle toa vo januari ovaa godina spontan, i sega pred 10 dena povtorno kiretaza za nerazvien plod.... Znaci site 3 neuspesni bremenosti a maticniot ginekolog ne me nasocuva koj ispituvanje na hormoni... Denes na svoja raka bev vo PZU Tireodijagnostika.. rezultatite vednas, hipotireoticna sostijba... mi dade 2 meseci 25mg Eutiroks. Epten mi e strav.. citam mnogu od vas imale ista sostojba i piele Eutiroks... kazete mi koi promeni ke gi imam od apcinjava, nekako mi e strav da gi pijam... I dali ke ostanam trudna so zdrav plod ???? Fala vi na sekoja podrshka ❤
Многу е можно е тоа да ти се случувало од хипотиреозата, но терапијата мора да ја пиеш нема да ти наштети туку ќе ти помогне нема зошто да ти е страв да ги пиеш
Не. Отпосле го пијам ама и да скокнеш еден ден не е проблем. Јас од сабајле вадам крв и не пијам еутирокс, и одма после тоа го земам.
Сакам да прашам дали, ако заборавам да се напијам еутирокс сабајлето, можам да го испијам на пладне или во текот на денот? Или, едноставно да го прескокнам тој ден? Исто, колку време да чекам до пиење кафе? Јас баш морам кафе да пијам за да се расонам и многу често тоа чекање ми е проблем.
Сите симптоми ги имам освен овие Мене ни зимата не ми беше ладна иако не бев доволно топло облечена Ова можеби го немам, но имам приметено дека кога се качувам по скали срцето почнува да ми чука малку побрзо Дали ако тие симптоми ги немам значи дека имам хипертироидизам?
Аааа, супер! Толку да издржам - можам. Одлично. И фала за инфото дека не можам да пијам ако прескокнам насабајле.
Да, да, знам. Со години веќе го пијам. Ја само прашав шо би било доколку заборавам, дали може да ја испијам таблетата на пладне и слично. И прашав колку време да чекам пред да се напијам кафе. И добив добар одговор =)
Дали некоја членка имала искуство со добивање различни резултати во рок од неколку недели без примање на терапија ? Јас прво се испитував приватно, тсх ми беше 4.99, а по неколку недели во државната болница и тогаш тсх ми беше 2,7. Инаку сум бремена, прво тромесечие па проверувам почесто, не знам дали треба да пијам терапија или не, различни доктори различно ми кажуваат....
Во бременост тсх треба да е помеѓу 1 и 2,како што кажа членот погоре. Јас во прво и второ тромесечие многу често правев контрола( од пред бременост имам хипотиродизам) па дури и ми покачи терапија докторот бидејќи плодот ти зема од хормонот. Од кој селен пиете? Првиот пат земав од тој од дм ,но бидејќи беше од 50мг,сакав да си земам од 100мг за да не пијам по 2 апчиња. Отидов во зегин и аптекарката ептен ги исфали овие како биле на природна база,најдобри биле од сите бла бла...кога ги отворив многу јак мирис имаат,имам нагони на повраќање не знам дали толку смрдат зошто се органски