Почитувани Кога почнавте со терапија после операција на тироидна жлезда? На мајка ми и имаат дадено антибиотик и калциум после операцијата која што беше пред 5_6 дена, а терапија сеуште не прима. Имаше јазли, извадена и е и цела тироидна жлезда. Терапија до сега не примала за тироидна жлезда бид.хормоните и се во ред. Имаше пареза на гласна жица од тироидната, нема една гласна жица. Имаме закажано контрола крајот на овој месец. Ве молам за искуства. Ви благодарам.
Има ли некој да ми помогне во приватна порака да ми пише,да ми дообјасни некои работи околу тиродната што ми прават забуна,после пиење на апчето наутро јас сум потполно даун што би се рекло,ми се спие премногу
Породена сум пред месец ипол, после пород пулсот ми е послаб од обично, околу 60, како заматена ми е главата претпоставувам хормонски и имам негативни мисли. Можно ли е да е проблем со тироидната?
Mожно е,како не,проверувај одма и да немаш ништо барем ке ја исфрлиш оф памет ,ептен е гадна тироиднава
Dali dokolku tsh e vo granici normalen, a se ima visoki antitela na tiroida mozat da pravat problem vo bremenost? dali znae nekoj dali vo toj slucaj se pie terapija
Во Бугарија мислам дека има стручни хирурзи точно за оваа проблематика. А кај нас не се толку стручни со оглед на тоа што спаѓа во торакална т.е хирурзи по торакална хирургија го изведуваат оперативниот зафат.
Не се пие терапија со високи антитела и не би требало да прават проблем при забременување. Во случај ако останеш бремена, ќе треба редовно да следиш хормони бидејќи може да се пореметат лесно.
Ja se operirav pred 3 mdseci I se pomina super E sea samo sto nemozev odma da zboram glasno mi trebase vreme ... Sea u septevri sum na 2ra kontrola posle operacija cisto dali treba terapija
Mene me operiraa na torakalna I timot sto bese ,bese odlicen nemam ni edna zamerka Pogotovo deka bese vo klinika
Mn malku Duri ne primetno Samo stedi si go glasot posle operacija toa e najbitno Me operirase doktor џиновски najdobar za ova I nakcovecen timot sto raboti so nego e superrr
Да се самоцитирам, денес бев во аптека и ми се погоди фина фармацевтка, ја прашав дали е точно дека не треба да се мешаат стар со нов Еутирокс и ми потврди, рече зелениот ќе го повлечеле сегде од употреба и ако се почне со ново паковање, да не се преминува на старото паковање, значи да не се мешаат. Во меѓувреме јас сум иста, не осеќам никаква разлика кај себе, чекам термин за рутинска контрола, ама термин ни под разно нема
Здраво да Ве прашам некоја што скоро испитувала тероидна во Скопје да ми даде препорака з каде и од прилика цена, со упат од матичен. Благодарам
На Клиничка биохемија хормони и останати работи платив 900 ден пред 3 месеци. На приватно еден хормон е 700 плус антителата се повеќе од 1000. За приватно види на страната на Авицена. За во државна ти треба упат од специјалист интернист.
Zdravo zenski Dali TSH 8.2 e mnogu visoka za 20 godisno devojce. A T3 i T4 se vo normala.Na eho doktorot mi rece deka zlezdata e difuzno namalena.dali nekoja od vas imala ist problem?