Eutiroks 25 dve meseci i posle kontrola.Od utre pocnuvam so terapija no me zagrizuva deka TSH e gore a drugite se vo normala i nikoj nisto ne mi objasnuva samo deka zlezdata e mala i tolku
Тоа се нарекува субклинички хипотиреоидизам, кога тсх е покачен а другите се во ред, ако ти е за утеха ист случај сум и јас со терапија од 17 години
Јас сум плус со високи антитела, а другото исто, ТСХ ми беше скоро 7 и го намалив за нецели 2 месеци на 1.69 со Еутирокс 50 секое сабајле. Веднаш после неколку испиени апчиња осетив големо подобрување ама си мислев сугестивно ми е, нема шанса, но кога направив контрола се изненадив.
Ми закажа матичната преглед во рес хумана кај доктор Весна. Добра е??? И колку е преглед преку фонд кај неа?
Mnogu mi e milo sto slusam deka imate podobruvanje.A dali od koga go namalivte primate terapija ili terapijata se prekinuva?Bidejki citav nesto deka treba cel zivot da se prima terapija. Izvinete mnogu prasuvam mo vo opsto ne sum informirana za ovie raboti .
Сеуште примам истата терапија така пишуваше во извештајот да продолжам исто и за 6 месеци контрола. И мене така ми рече докторката дека ќе ги пијам веројатно доживотно апчињата.
Кажете ми кои витамини и суплементи се дозволени да се пијат ако се прима терапија еутирокс? Се работи за постара личност 70 години, поради целава ситуација со коронава изминатава година пие А+D, Zinc, и Magnezan neuro. До сега немало никаков проблем, но од неодамна има проблеми со стомакот и варењето во вид на некакви движења во пределот на желудникот но без болка (не знам дали е воопшто поврзано со тироидната или е од некоја бактериска природа) па земаше неколку капки масло од диво оригано и и се смири. Не знам дали смее да го пие и понатака пошто гледам дека е ефикасно за многу нешта но сепак е доста концентрирано и јако.
Operirana sum pred 3meseci Ne pijam terapija,naredna sreda ke idam na kontrola ali mnogu mi paga kosata premnogu nesmeam da ja pipnam I mnogu imam bolki vo muskulite na nozete vo dolniot del ..dali ova e mozno slucuvanje pri nekoj hormon Ili e sosema nesto drugo iskustva vasi
Дали ова се ок резултати? Некој од искуство? И дали имаше врска ова со трет ден од циклус или тоа беше за други хормони?
Здраво, ве молам за помош и мислење Се работи за девојка од 22 год каде при вадење ткиво од биопсија има резултат малигна лезија суспектна на папиларен карцином, до сега никаква терапија и уредни хормони. По наредба на лекар итна операција и вадење на цела жлезда Ве молам препорака за добар ХИРУРГ На клиника. Фала
Doktor dzikovski mozam da vi dadam I negov broj vo l.p Dokolku sakate mene me ima operirano ke pominete super I timot sto raboti si nego e predobar
Луѓе, можеби ќе звучи глупаво, ама чувствувате ли чешање по цело тело? Подолг период чувствувам како жешко пецкање да не речам штипење низ цело тело, особено на глава, лице, раце и колкови. Читав дека може да има поврзаност со тироидната жлезда. Не можам да добијам термин за на специјалист, ама штом добијам секако ќе се консултирам и со него. Ептен е иритирачки ова, не мислам дека е кожен проблем бидејќи немам ни осип, ни црвенило