Zdravo. Sakam da prasam kaj koj doktor odite za lekuvanje t.e.konsultacija za Hasimoto? Dali preporacuvate doktor vo drzavna ili sepak privatno orginacija? Fala
Zdravo nov sum na forumot. Pred edna nedela ja operirav teroidnata zlezda, no sega goga goltam imam bolka vo grglanot dali e toa normalno i kolku vreme ke mi treba za da go nadminam ova
I mene mi bese taka ,nz nekoj 2 nedeli ama ke go nastiness sepak e rez I operacija plus se ladi ranata... Mene uste me boli dupceto sto e napraveno pod ranata za drenazata a operirana sum u maj
Имам нормална кожа, не ми е сува. Сеуште немам термин, ама штом добијам ќе се консултирам со ендокринологот, а во меѓувреме чешањето и пецкањето се потсмири, ама на моменти пак се враќа
Дали мора да се пијат апчињава за тироидна секој ден во исто време ? На пример ако сум се напила во 10 сабајле, па нареден ден во 11 , па после во 10 ипол. Прави некоја разлика или не смее така?
Периодов без упат од матичен лекар, бил некој на рутински преглед за тироидна? Од август чекам термин нема, не пуштаат, и сега матичната ми вели да одам во среда кај една докторка, ќе ме примела без упат, а мене тоа ми е чудно, не сакам да се избрукам таму и да ме вратат а ваму не знам дали треба да се корегира терапијата или не...
Здраво на сите, одамна ме нема на форумов. Хипо хашимото сум од 2013 година... Одев во Атикор се до лани, докторот почина и почнав на патофиза. Последен пат бев во Март и кога ми стигнаа резултатите ми пишуваше контрола за 3 месеци на секундарно ниво т.е. во мојот град... Арно ама кај нас во градот нема ендокринолози, а и интернистите се зафатени во ковид центарот и нез што да правам... Некој совет или да барам чаре за на приватно
Здраво на сите, Во последниве неколку месеци забележав зголемено опаѓање на косата, не знаев дали да го препишам на фактот дека имав Covid или се работи за нешто друго. Бев на преглед за тироидната, на ехо изгледа сосема уредно. Направив и испитувања и ова се резултатите. Се е во нормала, меѓутоа дали можеби некоја од вредностите е поголема или помала од што треба? Ви благодарам.