Zdravo devojki, edno prasanje vo vrska so tsh. Sekogas mi e vo granica na normala, ne zaminiva gorna referentna vrednost, ali blisku e, vgalavno okolu 3,5, no vekje dva pati se sluci deka e 4 i nesto. Ft3 i Ft4 se vo granica na normala sekogas. Dali nekoj imal vakvo iskustvo, dali e potrebna terapija ili ne bi trebalo da bide nesto seriozno. Se spremam za transfer vto i mnogu sum zagrizena sto ne e bar do 2,5 kako sto vikaat deka e potrebno za uspešna bremenost. Blagodaram.
Дали си нагласила таму кај што проверуваш дека планираш бременост? Штом се спремаш за инвитро јас мислам дека треба да ти дадат терапија за да се намали.
Daa, se slagam i jaa, no terapija seuste ne dobiv, strav mi e da ne uspeam posle da e spustam za kratko vreme i se da mi odi badijala.. Nareden mesec vekje treba da imam transfer. Ke insistiram da vnimavaat na nea, se nadevam nema potreba od podolg period za spustanje na tsh... Vsusnost neznam ni kolku e ova se seriozno...
Мене за нецел месец ипол ми се спушти од 7 на 1.69, така да мислам дека тебе за побрзо би можело да се спушти, немај гајле.
Здраво девојки, откриено ми хашимото но не пијам никакви лекарства ми рекоа дека сега за сега нема потреба, дали знаете кои хормони би требало да се проверат за да видам дали поради тоа не можам да останам бремена?!
Na svoe baranje pobarav da ja ispitam tiroidnata zatoa sto mi se zgolemi podbradokot, Jas ispituvav hormoni no ne pijam nikakvi lekarstva mi rekoa deka sega za sega nema potreba i slucajno da ne znais koja vrednost bi trebalo istite da bidat?!
Тсх идеално да е околу 2 за бременост инаку горна вредност е 4,5, а за пролактинот мислам до 15. А инаку и јас сум хашимото, за тоа нема што да се пие освен евентуално селен.
Друшки,дали имате информација за Д-р Даниела Донева од 8ми септември,никако не можам да ја најдам и дали имате број од неа?Ви благодарам од срце,
https://www.beo-lab.rs/analiza/hormon-stitne-zlezde-free-t3-ft3/ Колку се испитувањата на приватно во соседството, додека кај нас се троструко поскапи. Шта реќи...
Женски никако нема термин за Ендокринологија.Вие како одите во Државна на Ендокринологија?Одев неколку пати приватно но не сум задоволна интернистката ме остави на 25мг Еутирокс.Не можам ниту да ослабнам како балонче сум
Ако си од Скопје Д-р Билјана Бојаџиева е супер јас одам кај нејзе . Утре во 12 знам дека ќе пушта термини за закажување.
Zdravo. Mi dadoa eutiroks 25 Sakav da prasam dali ke se popravam od ovaa terapija ili ne?? Toj sto pie da mi kaze iskustbo za terapijava Dali vi se promenila ,dali ostanala ista ..
Не, напротив ќе ти се регулира телесната тежина, затоа што при хипотиреоза доаѓа до покачување на телесната тежина и насобирање на течности во организмот.
Jas iskrajno sakam da pokacam nekoj 10kila Jas sum 46 kila I sum mn slaba Sakam da se popravam ama nekako slabo mi ide pijam vitamini,jadam se O pak beskorisno neznam dali e toa do ovoj problem ,pa operacija isto imav sea se nadevam na vrakanje vo normala .