Девојки... Со дм се обидуваме за бебенце. Пред 4 месеци испитував антитела на хашимото и ми беа околу 120 ,меѓутоа не ми дадоа тералија ми рекоа само да ги испитувам на 6 месеци. Прашањето ми е....дали тие антитела можат да ми прават проблем или сега за сега да се опуштам бидејки мн ме секира тоа? Фала ви . Ве гушкам
I jas sum hasimoto i planiram bremenost i iako se e vores taka veli doktorot i ginekologot seuste nema. Nisto- tsh 1.8 mislam deka premnogu mislime za toa i zaradi toa nema
Други испитувања не ти направија ? Тсх, ф4 итн... ? Исто и тие се битни, можеби тогаш ќе треба да пиеш терапија, и јас би ти препорачала во бременост да ги правиш често тие испитувања, тогаш ќе си следиш ситуација и нема да има никаков проблем. Пред тоа опушти се, стресот и грижите можат да ти наштетат, само опуштено и среќно
Здраво би сакала да прашам за мислење. Која докторка е подобра во систина за ехо на тироидна жлезда др.Муратовска или Црцарева или пак во Тиреодијагностика? Ве молам за мислење и ваши искуства. Однапред благодарам поздрав
jas ne mozam da oslabam onolku kolku sto sakam. I postojano imam glad. Znaci bez ogled dali sum jadela ili ne isto glad imam. Duri i mozam da kazam poloso e ako poveke imam jadeno. Ako nemam jadeno, ok e, znam zosto mi se jadi. Vaka em ke se iznajadam em gladna. Nekoja da ne go ima toj problem?
Jas imam hasimoto no ne pijam seuste nisto i ponekogas go imam istiot problem nekolku denovi jadam bez prestan i posle pak po staro. Nezz dali nesto vlijae tiroidnaata vrz toa
здраво нова сум на темава кажете ми од кој доктор за тироидна сте најзадоволни ми треба совет час побрзо
Муратовска. Нема споредба меѓу нив две, по образование, по работно искуство. Плус еднава е шеф на одделот за нуклеарна медицина.
Пред 3 години ми се чини бев кај нејзе задоволна сум, зима детална анамнеза што со други доктори не ми се случило исто дава совети за храна што може , а што да се одбегнува.
Дечки искуства со Татјана Јосифовска Тиреодијагностика? Би ли ја препорачале? Хашимото сум со години, некако бааги голема доза пијам..
Pred 5 meseci mi otkrija hashimoto.Hormonite na tiroidata mi se ok no antitelata se do 1000.Pijam eutirox od 25 i mi rekoa da napravam kontrola po 6 meseci.Imam i jazli na tiroidata.Pravev biopsija i trite bea beningni.Kako moze da se namalat antitelata,sto da se pie dopolnitelno nekoj da mi kaze od iskustvo.
Za da se namalat antitelata najvazno e pomalku stres, gledaj da namalis so sekeri I prerabotena hrana (nekoi vikaat I gluten I mleko), vitamin D od 2000 pijam jas, brazilski orevcinja jadam bidejkji sodrzat selen I pijam tecen kurkumin (citav na internet deka kurkuminot ima protiv vospalitelno dejstvo I deka pomaga kaj Hashimoto pa zosto da ne se proba).
Од утре се приклучувам на тимот хипо-хашимото со еутирокс 25 може ли да споделите како ослабевте? Дали и од самата терапија имаше некакви резултати? Не мора во килажа, туку во обем?