Devojki dali moze da mi preporacate internist za tiroidna zlezda na drzavno? Bev kaj zaneta vo endomed megjutoa ne mi e jasno nejzinoto odnesuvanje. Me vide 2 sekundi na eho aha hasimoto imas. I si kuca tamu na kompjuter nisto ne razgovara i vikam sto e toa ke vidime so rezultati od krvta. I gi isprativ rezultatite mi vrati na mail imas hipo i terapija i tolku. Neli treba da se objasni sto e kako e se menuva cel nacin na zivot so taa dijagnoza neznam na sto lici ova iskreno. Blagodaram odnapred
Здраво Емче Не се работи за ништо страшно, може да се покачи од терапија некоја од некој лекови ако пиеш, немој одма да помислуваш на најлошо, знам сите сме такви прво помислуваме на најлошото, но немој така, пред да се консултираш со лекар немој да слушаш негативни мислења од други, или да читаш на нет, тоа е грешка што сите ја правиме и паничиме без бричина, си правиме непотребни стресови... Затоа ќе појдеш на лекар и таму ќе ти објаснат све што треба, без некој да ти го поматува паметот, тука секој може да пише све што слушнал или прочитал, а да не е ништо со твојата ситуација, кај секој све е различно. На лекар ќе ти кажат све, само гледај кога испитуваш барем неколку дена пред да испитуваш такви работи да не пиеш никакви лекови ако е тоа возможно, бидејќи многу лекови знаат да дадат покачени резултати... Позитивни мисли и ќе биде све како што треба ти посакувам СРЕЌААА
Фала ти душа многу не се работи за мене, за многу блиска личност, што е максимално испаничена со такви лоши мисли. Секако следи консултација со лекар
Не мора ништо да значи, јас имав канцер а тироглобулинот ми беше нормален. Немојте да мислите негативно, ќе си оди кај доктор/ката што ја/го води ќе каже што би можел да значи резултатот. И сестра ми има благо покачен тироглобулин, само селен и рекоа да си пие со паузи и бразилски оревчиња по 2 на ден.
Било кога. Доколку имаш индикации (симптоми, генетски предиспозиции) во било кое време е препорачливо. Јас имам проблем од мои 17 години, ми го открија на систематски преглед.
Тсх 0.3502 ФТ4 - 1.26 Претходно кога имав помала терапија тсх ми било 3,5 4,2 а сега некако наеднаш кога ми ја покачи на 50 секој ден ми се спупшти. Нормално е? Кога ќе е дежурна ќе одам кај неа па да прашам во меѓу време.
Нормално е, ама не треба така. Многу е ниско ова, на ништо не личи. Памтам скоро пиша дека ќе почнеш со терапија, ова сум го пропуштила, за жал. Шо барала да ти ја зголемува терапијата кога овие резултати се во нормални параметри? Знам дека сакаш да ослабиш, ама ова не е начин
Не знам, таа е докторка. Сакаше тсх да е што пониско. Инаку од кога почнав на диета сум минус 13 кила некаде, воопшто не и спомнав за слабеење туку си ја фатив сама работата. Ќе се консултирам да ја најдам само кога е дежурна. Ти по твое што велиш?
Дека претходната доза повеќе ти одговара. Тсх треба да е пониско, ама не толку ниско, не нула и нешто. Многу смени имаш направено за кратко време, и смена во исхрана, не знам, можеби и физичка активност, а секоја смена има влијание.
Мене па докторот ми вели тсх е одлично и супер не знам кого да слушам.. Оваа мојава е дежурна на 4ти мај тогаш ќе одам кај неа.
Дали сушење на кожата пагање на косата и дебелеење (и со диета не се слабее) се некој знак за нарушување на тероидната?