Некој што правел биопсија за чворови на тироидна? Да не знаете колку е приватно и каде е најдобро да се направи? Државно нема 2 месеци термини, не би сакале толку да чекаме. Искуство некој?
Mozes i so upat od internist- specijalist, jas pred brzo vreme proveruvav vo drzavna na biohemiska labaratorija
Па треба прво матичната да ти закаже на интернист, или ако познаваш некој интернист што си одела до сега уште поубаво, појди дирекно и замолиго само за упат да ти даде, не би требало да те одбие
Дали ке може да ми препорачате докторка од нуклеарна медицина, се работи за извадена тироида заради чворови и појава на малигни клетки. Ви благодарам
Jas imam menstrualni problemi. Sega mi e prv pat dijagnosticirana hipotireoza. Pri prviot pregled mi prepisaa 50mg eutirox i za 3 meseci na kontrola. Sega kade i da e dojde vreme za kontrola. Imav menstruacija na 02.05 a zavrsi na 09.05. Na 18.05 pak mi se pojavi krvrenje koe uste trae. Prestanav eden den da zemam eutirox i kako da stanuva kafeav iscedokot, no moram da prodolzam so apceto zaradi kontrolata i posle ispienoto apce povtorno e svetlo crvena krvta. Mislam deka e do eutiroxot. Sekogas mi bila uredna menstruacijata. Ne znam zosto vaka.
Систина или Хистолаб ,за хистолаб се чека исто др е пребрукиран ,а во Систина не чекаш ама нормално ќе си закажеш
Не сум многу информирана во оваа тема, дали може пред да пијам еутирокс да сум била хипо, а после пиење еутирокс да бидам хипер? Пред да почнам со еутирокс тсх беше 3.38, а фт4 12.40 на последната контрола со пиење на 25мг еутирокс тсх е 1.15
Го пијам два месеци и јас сум скоро дијагностицирана,прво поради тикехардија ми утврдија хипо,па после на ехо ми утврдија хашимото со чворови.Пијам еутирокс 5 дена по 25 и 2 дена по 50, од кога почнав еве 2 месеци по ред имам на средина на циклус околу 1 ден крварејне,не сум била на доктор ако одиш баш ме интересира штп ке ти кажат дали има врска еутирокс.Позз и секое добро!
Zenski Vaka sega Jas sum bremena 8 mesec Tsh prvo mi bese 3.46 posle 5.98 pa sega od koga primam terapia 4.04 no na eho mi pokaza edno jazolce 3mm i se utepaf od placejne da ne bidit nesto nedaj gospode postrasno posto ova Samo vo sega vo bremenost mise desi so tiroidna dosega nitu sum imala jas problem nitu pak od domasnite nekoj dali ima sansi da mi se povlece jazolceto