Ве молам кои симптоми ги имавте кога откривте тироидна? Осеќам гушење, малаксаност и слабост во телото, левата рака посебно ми трне, косата и веѓите ми паѓаат, често сум уморна и ми се спие. А имам две мали дечиња 4 години и 9 месеци кое се уште цица и многу тешко се справувам. Синоќа бев во брза помош притисок 110 со 70 а ЕКГ во ред. Утре ке проверам крвна слика и ехо
Здраво. Хормоните ми се во нормала, но антителата се благо покачени. Немам терапија, но дали може нешто да користам на природна база за да се вратат во нормала?
Јас одам на 3 месеци, ама затоа што немам тироида. Инаку мислам се препорачува да се оди на 6 месеци откако ќе ти ја погодат дозата
Здраво. Утре ќе испирувам тсх и фт4. Дали можам да јадам било кога или има ограничување? Мислам дека нема врска.
Mene sekogas na gladno mi ispituvat,taka da ako imam termin vo 9h utro,jas prethodniot den posle 21h ne jadam
Мислам нема врска јадење, само мислам не треба апче да земеш пред тоа, ако си на терапија. Ама не сум сигурна, чекај повикај пријател- @Cosmi ?
Комај 10 години испитувам. Ниеднаш нит ми текнало да прашам нит некој доктор ме посоветувал. Еутирокс ќе се напијам отпосле, по боцкањето. А за јадење, пиење не сум пазела.
Можеш да јадеш ако испитуваш само тсх и фт4. Јас лично не пијам апче пред земање крв туку после иако мислам дека можеше и да се пие,не делува толку брзо за да се види на резултат.
Да да апче земам потоа, така и ми е речено да, мислев за јадење пиење или евентуално нешто алкохолно бидејќи има некоја забава вечерва па не знам дали има врска тоа.