Здраво. Претходно имам пишувани. Кои хормони и антитела треба да се испитаат првични? TSH FT4 FT3 Тоа не ми е јасно. Дали само со овие 3 може да се виде дали се е во ред или Треба антитела и ехо да се неправи? Во лабараторија се оди на гладно, насабајле?
Како мислиш дали се дебелее? Што ви е бе луѓе? Еутирокс не те дебелее туку пореметена функција на тироидна или ќе те здебели ( хипотироидеа) или ќе те ослаби ( хипертиродидеа) иако и тоа не е кај секој случај. Од лековите не може да се здебелиш.
За тироидни хормони нема врска дали си јаден или не, инаку препорачливо е покрај проверка на овие наведениве хормони и антителата, да се види и на ехо. Зошто може пример хормоните да ти се супер, а да имаш некое чворче.
Taka shareno! Od novata formula imam zgolemeni kg,vrednosta na tsh mi e 2,isto i preskoci na srce,procitaj za smenata na starata formula so novata so manitol,na nekoj im smeta.Vo Francija e povlecena novata formula
Искуство со значително намалена жлезда со многу видливи промени, а хормони во граници? Препорака за добар доктор освен Синиша, за државни немам ни време ни нерви да чекам термини... Бев кај Стефанка во Ремедика ама некако крева раце, имаш ама немаш, нема баш некој одговор или совет.
Освен зголемена килажа немам други симптоми. Не јадам а се дебелеам. Сакам да ја проверам тероидната. Дали треба и други симптоми да имам или доволен е и тој?
Ми спомна нешто еднокринологот ама рече ај за 3 месеци ќе се видиме повторно на контрола и сега незнам многу сум загрижена на што укажува ова вака ниско што е ?
Здравоо на сите, нов член сум, би сакала да прашам (веројатно се има некој соочено со истиов проблем) во врска со акни. Честопати ми се појавуваат премногу на број до степен што многу болат. Ми предложија да си проверам тироидна и поради што често пати знам да се подуам пред циклус а по некое време повторно ослабнувам. Веројатно тоа биле симптоми, малку сум збунета истовремено загрижена.. Некој искуство или предлог? Поздравче ❤️