Високи се вредностите на Тсх и многу веројатно е дека треба терапија. Ти како се чувствуваш? Дали си уморна?
Одлично се чувствувам, не сум уморна и покрај тоа што слабо спијам со бебето, но имам доста често јаки главоболки...
И јас би ти рекла дека ти треба терапија, штом е нехомогена тоа е показател дека станува хипо. И јас не се чувствував уморно, ама има други симтоми кои ми укажуваа на тоа дека имам. Мада мислам дека 50мг е многу за оваа вредност, ама слушај си докторот и пиј си ја терапијата.
И И јас имам една ваква на стра на вратот, од кога знам за себе, не расте, не ме боли, мислам дека е лимфен јазол кој не се вратил во правобитна форма по некоја инфекција. Ако не расте и не почне да боли мислам дека нема никаква индикација дека е опасно.
Што значи да имаш редуцирана (намалена) тироидна жлезда? Имам хипо, но сега испадна и ова, па не знам кои се последиците, што да очекувам.
Zdravo Sakam da prasam dali od koristenje poveke selen vo ishranata Moze da se custvuvate poloso kako na primer nesonici malaksanost vo racete..nekade pisuva koristenje brazilski orevcinja dve na den nekade dve nedelno Ako ima nekoj iskustvo ako moze da mi pisi
Zdravo Dali vi se slucilo da vi e namalena teroidnata i posle mesec ipol da vi se pokaci malku inaku piev eutiroks 25mg sega mi dadoa od 50
Zdravo moze li da mi kazete zosto imate loso iskustvo so Tatjana Proseva jas Sega pocnav da odam I Sega za Sega okey mi izgleda... Ke vidime ponatamu
Препорака за сигурна лабораторија во Скопје каде што можам да добијам точни резултати за TSH хормонот? Прво на унив. клиника за дијабетес ми покажа TSH 7.6 mlU/ml, а после 3.8 uIU/ml на институт за клиничка биохемија. Четири дена помеѓу тестовите, без лекови.
Дали може да најдам некаде слики како изгледа вратот кај луѓе со нарушена функција на тироидна? Како да забележувам некоја промена кај мене на тироидната, се исплашив да не имам нешто. На гугл не ми излегоа нешто многу слики. Минимално разлика некоја како да имам во споредба со порано.
Stavi ovde slika od tvojot vrat pa ke vidime Dali e isto kako I kaj drugite sto imaat problem so stitnata... Ne moze da se vodite I spored slikite kaj site e razlicno I razlicno izgleda na vratot se zavisi od samata dijagnoza