Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тироидна жлезда

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 1 декември 2009.

1. savageu

savageu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    145
    Здраво. Лани во декември ми дијагностицираа Хашимото, но уште не бев за терапија. Сега треба пак да правам контрола да видиме дали сум. Последниве неколку месеци мене многу почнаа да ме болат рамениците и ми се чини дека од ден на ден се полошо е. Знам дека докторката уште тогаш ме праша дали ме болат зглобови, но тогаш немав проблем. Дали на некој друг му се случило ова и дали со терапијата се средува? Веќе ми е проблем да бришам по дома или да си вежбам јога, па дури и пресоблекувањето ми е болно.

2. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Види што ќе ти каже специјалист на контролата, а во меѓувреме консултирај се со матичниот доктор, нека ти даде некои витамини за болката во коските, може ќе ти помогнат.
    Јас некое време имам болка во зглобовите на рацете и нозете, некое чудно пецкање, ама не знам колку може да биде поврзано со тироидната, бидејќи тироидната ми е океј по извршен преглед на ехо и хормоните исто.

На savageu му/ѝ се допаѓа ова.
  3. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.940
    Допаѓања:
    3.902
    Nezainteresirana, samo diktirase na taa do nea specijalizant li sto bese da pisuva na kompjuter, mi vika ako ne mozes da gi pies apcinjata ( mi se losese od niv) ne gi pij vesbaj samo, a prviot pat koga otidov pocna da se dere ( ne na mene direktno) tuku so specijalizantot sto me pratile tuka ne ttebalo tuka, a otposle koga vide deka sum so insulinska rez, aa ok za tuka si. |(

4. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Zdravo, me interesira za Tsh 4.7 i anti tpo pokaceni, dali nekoj pie terapija?
    Dopolnitelno mi vidoa i cista okolu 7mm i od pamet se izvadiv, sega sum preopteretena so cistava, sto da jadam, sto da pijam, a me ceka proces na in vitro|(

5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.152
    Допаѓања:
    88.450
    Колку се анти тпо,фт4 ,т3 ?
    Штом се спремаш за ин витро тсх треба да биде меѓу 1-2

На Blondie715 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Anti tpo vo vis se epten, nad 1300, ft3 i ft 4 se super, tsh okolu 4.
    I me stavija na eutirox od 25mg
    I doktorot isto mi kaza, tsh mi treba pod 2
    Ama pa jas u film vlegov sega od stimulaciite so hormoni moze da raste cistava.....

На Cosmi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.086
    Иситај обавезно реума фактор

На savageu му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.417
    Некој да не има информација доктор Костурски во Битола да продолжил со прегледи?

9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    100.544
    Вие со Хипо-Хаши,дали покрај се друго патите од хроничен умор?
    Како се справувате со тоа...

10. Mr. Saki

Mr. Saki Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2021
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    4
    Др.Наташа Толевска торокална хирургија вистински професионалец

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MakeDamnSure

MakeDamnSure Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    439
    Допаѓања:
    983
    Имам хашимото, но сеуште немам хипо, хормоните ми се во нормала
    Иначе да уморен сум секогаш, колку и да спијам и да одмарам џабе

12. orxideya

orxideya Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2021
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    43
    Провери си витамин Б12, витамин Д, железо и кортизол.
    Јас сум со субклинички хипотиреоидизам и чувстувам замор. Ако хормоните ти се под контрола не би требало да имаш симптоми.

На MakeDamnSure му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    42.999
    Јас останав бремена со тсх 5,65 и уште ми е 3, а со терапија сум, исто антитела ми беа високи и имам два јазола кои за сега не се со ризична големина. Опушти се, ако треба да биде ќе биде, пиј си терапија и ќе биде во ред. Јазолот ќе ти го пратат на контрола ама со хашимото е нормално да имаш јазли.

На Biljarkata и Blondie715 им се допаѓа ова.
  14. see.emily.play

see.emily.play Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    3.079
    Испитував тироидни хормони, тсх и фт4 ми се во граници, ама фт3 ми е испод долна граница. Бројките се овие: тсх - 1.077, фт4 - 13.77, фт3 - 3.22. Иначе породена пред 3 месеци. Што значи што фт3 ми е понизок, дали е нормално после бременост и дали се враќа во нормала?

15. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Уште не сум отишла, бев по приватните на консултации треба да се оперира, бенигно е ама расте а плус ми рекоа може да смени структура. Искрено страв ми е и да се оперирам. Кај и да е ќе морам да отидам на торакална а сигурно многу се чека додека закажат операција.

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    И мене ми беше многу страв, цела тироидна ја извадив, зошто кај мене беше малигно. Верувај ми и јас самата бев зачудена колку лесно поминав на операција. 2 дена бев во болница, 4 дена после операција бев на кафе со другарки. Не е толку болно и страшно, закажи си, таман зимава и помала можност од инфекции е, и со лесно!

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.886
    Имаше ли проблем со гласот после тоа, смееш ли да зборуваш нормално некое време по операција или како.

18. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Немав лично проблем со гласот после операција, знам дека некои имаат ама ретки се тие случаеви. Си зборев одма после тоа, нормално малце ти трепери гласот и се заморуваш полесно првите денови, ама брзо се враќа во нормала.

На Martka и SkarletOHara им се допаѓа ова.
  19. december

december Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    42
    Здраво јас сум со хипохашимото со тсх 20 и антитела 1300 со терапија еуторокс 6 Дена50 и 1 - 75 се среди тсх на 2,но јас слабеам а јадам доволно дури и повеќе но ослабнав 5 кг и како сеуште да слабеам, многу брз метаболизам ми се направи одам често во вц, што да преземам несакам да слабеам...

20. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Друштво хипотиреозно мое, сакам да ве прашам дали со нашата дијагноза покрај еутироксот, пиете и селен?
    Порано пиев на своја рака и го откажав, сега купив пак со намера да почнам да пијам дека нели корисен е за тироидната и општо за имунитет, ама другарка ме исплаши дека селенот брзо предизвикувал 'заситеност' во организмот, доаѓало до губење на коса, мачнини, кардиоваскуларни проблеми, карцином и не знам ти што:wasntme: