Кај мене е околу 45цм, бев нанконтрола и во ремедика не знам како се викаше докторката, ама кога и кажав дека праврв биопсија жената се запрепасти. Рече над 20 цм , според некои светски здравствени препораки не се чепка директно се вади. Е уште да имавме доверба во нашето здравство. За во Бугарија ми спомнуваа која клиника е тоа ама дека не можам да си дозволам да одам таму не запомнив повеќе информации, а сигурно може да се најде. Кај мене има и циста и некогаш се полни со течност и изгледа мн поголемо некогаш се намалува.
Мене ТПО ми е 1300, а ТГ 25, Само селен ми дадоа да пијам засега и контрола за 3 месеци, автоимуно заболување на тироидна хашимото.. А тебе што ти рекоа, имаш терапија некоја?
Женски на колку време одите на ехо за жлезда?Јас година дена како не ја прегледав на ехо и кога бев пред два месеци на контрола на ендокринологија докторот не ми ни спомна на ехо да ја види, ми ги прегледа само резултатите и ми ја зголеми терапијата и ајт чао.
Уште еднаш ќе правам испитување, со вирус бев кога се испитав, па после на контрола, па ќе видам што ќе ми кажат.
Не се покачуваат антителата? Сега ми е страв на следна контрола колку ќе бидат.. Вооедно и кој селен го земаш?
Pa mene mi variraat, mi bile i 1300, pa posle 6 meseci na kontrola 600, pa pak 1000, generalno se menuvaat i beznadezno e da se nadevame deka ke bidat nekogas vo normala. Jas go zemam selenot na dr.wolz 2 x 100, a sega sum na 1x100mg
А имаше ли нешто симптоми па испитуваше, јас немам симптоми, поради сосем друга работа ми беше насочено да ги испитам.
Devojki jas imam hasimoto, vo bremenost mi se zgolemi terapijata na 125eutirox. Se porodiv pred eden mesec, sega mn mi se namalilo 0.049. nez dali da prekinam skroz da pijam eutirox ili da namaluvam popoleka, dodeka da otidam na doktor.
https://24apteka.mk/product/selen-100-µg-ace-60-kapsuli/ Дали овие или има и само чист селен без ACE ?
Јас добив уртикарија, па поради тоа ја испитав и тироидната жлезда при што се покажа дека антителата ми се покачени, а хормоните во ред...
Вие што сте поупатени,кој треба да ми издаде упат за ехо на тироида и хормони на тироида?матичен гинеколог или матичен општ лекар?
Za site hormoni za tiroida so se antitela samo internist. Ginekolog ne moze za antitela na tiroida, zatoa ako sakas komplet internist