Da, pa internistot upat za tiroidni hormoni i moze ako e specijaliziran da gleda tiroida i da te vidi na eho, ako ne, togas ke te prati kaj endokrinolog
Ехо на тироидна, паренхим нехомоген (што значи ова?) ,дефекти нема. Десен лобус 16.9х14.6х1.69мм Лев лобус 14.х18.7х18мм Нормални ли се меркиве? TSH 1.60 (0.38-4.31) FT4 14.6 (10.6-21) овие јасно ми е дека се нормални Ми напишале дијагноза Тиреоидит антитела не ми дале да проверам до сега никогаш. Терапија немло потреба, а не добив ни објаснување по кој основ ми е дијагнозата.
Anti Tpo ti proverija li? Ili samo tsh i ft4? Toa sto ti pisale deka e nehomogena strukturata, se somnevaat na zgolemeni anti tela i zatoa se proveruva anti tpo i anti tg, ali i da ti se pokaceni, samo selen davaat i kontroli, jas sum taka veke 10 god
Ништо друго освен ова што напишав. Прегледот беше кај интернист не добив препорака ниту за ендокринолог. А меркиве лев десен лобус дали се во ред ? Фала за појаснувањето.
Ne mozam merkite da gi komentiram, ako si zagrizena ili ne im veruvas togas zakazi si na endokrinologija ili na nuklearna medicina, oni se specijalizirani za tiroida. Isto imas i na privatno doktori, ja falat taa Brankica vo Srce ordinacija, samo ne znam ceni, rasprasaj se, jas nekolku godini ne ziveam vo MKD i ne bi znaela kako se so ceni sega.
Беше на терапијата додека беше бремена? Мене после бременост ми беа вака резултатите и ми намалија терапија.
Дали си под терапија? Доколку не си,нормално е хипер после пораѓај, потоа се стабилизира или иде во хипо за жал. Доколку си под терапија, ќе ти ја намалст дозата привремено
Не не сум била цела бременост ми беа во ред вредностите, т.е од секогаш ми биле во ред.. Сега после бременост е ова
Многу жени поминуваат низ ова, а не се ни свесни дека тироидната ги зеза, се поклопуваат симптомите на хипер со замор,неспиење,потење итн после пораѓај,се додека да се стабилизира хормоналната спрега. Посети си ендокринолог за секој случај да не си можеби за терапија
Да да веке закажав. После пораѓај знаете ме ставија на антидепресиви зашто имав преголема анксиозност а уствари може е од ова.
Добро е што си проверила. Ќе ти дадат соодветна терапија барем. Може нема да има потреба од антидепресиви. Резултатите како моите слични ти се. Ми правеа после тоа ехо на тироидната и терапија 20мг thiamazol дневно која ќе се намалува во тек на една година.
Нема термини. На ендо одам со приоритетен, при крај од закажаните прегледи ги примаат тие со приоритетен. Потоа докторката кога ми дава извештај/терапија ми закажуваше термин за контрола
Приоритетен може да се издаде онака, без термин, така? Кај која докторка ако не е тајна? Дали си задоволна или барем имаш предлог каде да НЕ одам? Нема воопшто...