Јас првпат отидов онака случајно што се вика и таму на шалтер ме упатија кај др.Ивана (не знам презиме) Откако и кажав дека сум бремена ме препрати кај др.Билјана Тодорова, она следеше бремени, но она е повеќе за проблеми кај дијабетичари според мое искуство.... Така што не знам дали би ја препорачала искрено
Имам покачени антитела на тироидна, некој добар доктор за оваа состојба да ми препорачате? И што мислите за Скопје на клиника на ендокринологија
Јас почнав кај Стефанка во Ремедика, вака ок ми стои како за прв пат. А со ТСХ како стоиш, јас прво открив високи антитела па таа и се посомнева на високо ТСХ, што пиеш од терапија, на ехо те имаат гледано?
Да на ехо ме гледаа, тсх добро беше пред два месеци, само антителата беа покачени..пијам само селен за сега по еднаш од 500мг.. ти која терапија ја имаш за антителата?
Ako tsh ti e vo normala, odnosno za bremenost e dobro do 2.5, nemas potreba od terapija. Antitelata ne se namaluvaat od eutirox, samo so selen i redukcija na gluten.
TSH ми е 4.7 сега, високо е за бременост, не знам со селен дали ќе се намали, докторката ми предложи прво со селен да пробам да го намалам.
Ne se preporacuva odma terapija, dobro postapila doktorkata. Ke si napravis kontrola, ako pak ti e nad 4, a planiras bremenost, ke te stavat na mali dozi eutirox
Така и јас планирам, не сакам одма терапија, а смеам ли селен и плус едно, две бразилски ореви на ден?
Јас не би ти препорачала и селен и оревчиња, и многу селен не е добро, така да држи се до едното од нив.
И да ве прашам тие што имате покачени антитела дали чувстувате како анксиозност ? А посебно многу имам нервоза, забавеност, послаба концентрација, збунетост, замор но напати имам сила и тогаш функционирам нормално... Што мислите од што се добива оваа состојба имам 28 години и со викам од сега како ќе функционирам навака со оваа состојба..
Сега без антидепресиви ок е се така? Колку ти се антителата дали се намалија или се покачуваат? Колку долго имаш проблем со тироидната? Како се хормоните кај тебе?