Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тироидна жлезда

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 1 декември 2009.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Хипер.

2. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.564
    Допаѓања:
    42.994
    Да ти кажам братучетка ми е со Хипер, она понекогаш пријавува вакви симптоми, може треба да идиш пак на контрола да видиш за дозата. А кафе јас секако би намалила или исфрлила да сум на твое место, кофеинот малце го размрдува Хиперот.

На Biljarkata и gjoker4e им се допаѓа ова.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Кога ми ја намалија ми закажаа контрола за месец дена. Сигурно ќе ми ја зголемат пак. Околу 12 престана да ми биде лошо, после лежење два саати, и еве сега ок ми е веќе три и пол саати ама во моментот кога ми е лошо многу ми е страв, нема како да си помогнам, и се плашам да не ми се слоши ептен кога ќе сум сама со две деца.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.743
    Допаѓања:
    11.140
    Има ли врска ако хормони испитам на државно ама не во Ск? Од помал град сум, па денеска другарка ми вика демек не се точни резултатите па ме замисли а баш мислев да не шпартам пак до Ск.

5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Неточни може и во Ск да испаднат ама тоа би требало многу ретко да се случува.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.743
    Допаѓања:
    11.140
    Кај мене антителата во Авицена беа 35, за 8,9 дена пак ги испитав во истата паднаа на 25. Зарем може толку да паднат за толку брзо, а нели докторите тврдат дека антителата не се намалуваат :^)

7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Не знам точно што се антитела. Како се на крвната слика означени? А тие 8-9 дена пиеше лекови за тироидна?

8. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.125
    Допаѓања:
    180.841
    Не се тоа нешто многу високи антитела, ко што сум видела на темава и по стотина знаат да бидат.
    Инаку, се намалуваат антитела, ако го исклучиш тригерот, намерно или случајно.

9. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.743
    Допаѓања:
    11.140
    Не пиев ништо. ТPO I TG се означени. Откако видов дека се покачени уште повеќе внесов овошје и зеленчук, ама па за толку дена толку да паднат.
    До сега не си испитувала антитела. По антитела докторката ми рече дека најверојатно ТСХ ми е високо, кога испитав ми беше 4.7
    Од тогаш сум со селен да видам дали ќе се намалува, ако не терапија ќе морам.

На gjoker4e и Biljarkata им се допаѓа ова.
  10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.743
    Допаѓања:
    11.140
    Па и јас што читав дека има многу повисоки, ама докторката некако ми го претстави како па и тоа е доста високо, знам дека е високо ама не беше нешто за ептен паника. Ќе видам за 2 недели како ќе бидат.

11. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.125
    Допаѓања:
    180.841
    Абе сега, или имаш антитела или немаш. Значи 0 е добро, се над нула значи автоимуна реакција. Ама искрено мислам дека разликата од 30 до 20 не е драматична за да одиш во друг град по веродостојни резултати, јер и таму којзнае дали ќе бидат. Гледај на тоа како на позитивен индикатор, продолжи со овошје, зеленчук, селен и што и да правиш поразлично. Јас мислам и витамин Д не е лошо да земаш, ако веќе не земаш досега.

На Blondie715, gjoker4e и 1209 им се допаѓа ова.
  12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.743
    Допаѓања:
    11.140
    Сега морам пак да испитам, треба со резултати кај докторката да одам, затоа се мислев каде е најдобро да се испитаат. Инаку Д земам одамна веќе, и Д ми е испитано и пак продолжив да земам по препорака од докторката.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.564
    Допаѓања:
    42.994
    ТСХ реално до 6 е нормално, е сега на тебе ти е ради друго терапијата, спремаље бременост така да веројатно ќе примаш ама антителата се ништо, јас мислев имаш 100ци покачени, моите се 500 сеа во бременоста, сами се спуштија не знам како, предходно ми идеа до 2000.
    Инаку и јас си испитувам во мало место кога имаат реагенси, секогаш ми биле исти резултатите кога ги споредувам со приватно.

На Cosmi и anggell им се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    88.448
    Не,не мора 0 да биде.Референтна вредност за А-тпо е 10-50 .
    Ама не се толку битни.
    Во ред ти се.
    Јас имам 1300 и што,ништо.се спуштат до 900 се качуваат,на ехо ке види каква е жлездатата и колку отишла во непврат.

На Biljarkata му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.743
    Допаѓања:
    11.140
    Ме виде и на ехо, виде некои точки што кажа не се страшни со витамините или терапија се средувало. Јас прво испаничив, не бев ич запознаена со тироидна што и како ама кажа дека кај мене нема ништо за сега на тироидната што е загрижувачки.

16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Ако ја најдам крвната слика ќе видам дали имам тоа испитано.

17. TrinityNeo

TrinityNeo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    834
    Др.Габриела Е-медикал или Др.Татјана Тиреодијагностика која ја препорачувате

18. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Ne se panici, kaj mene Anti tpo se dvizat od 500 pa nad 1300. Znaci se menuvaat anti tpo. Voopste ne ti se losi rezultatite za anti tpo. Zemaj vit D vo dozi kolku sto ke ti preporacaat i Selen e preporacano, ali so pauzi, toa doktorot sto te vodi ke ti dozira soodvetna terapija

19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Девојки со хипо, дали сте нервозни и не трпите стрес и како да се надмине ова. Понекогаш од сон како да ме буди нервоза, како немир да имам постојано, не се трпам ни сама, а тек па другите..

На La-loca му/ѝ се допаѓа ова.
  20. AspasiaS

AspasiaS Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2022
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    34
    Zdravo moze li nekoj da mi kaze kade mozam da ispitam tiroidna zlezda vo Bitola?