Пролактинот знае и од возбуда да се каче и доколку имаш страв од боцкање исто. Треба без никаков напор и активност да се земе примерок за крв. Така да вредноста и не е многу висока за терапија.
Не, освен за анксиозност и депресија. На ехо последно бев пред 3 год. Тогаш ме рече док, џабе сум одела, супер беше се. Сега се мислам дали да одам пак. Да не има нешто. Никогаш немам проверено хормони, оние што се за време на менструација.
Дали од конзумирање на euthyrox може да се покачи глукоза во крв и холестеролот ? Во јануари глукоза ми беше 4.8 денес ми е 5.7 а холестеролот во јануари 3.5 денес 5.9 Се шокирав Вака сум слаба многу 49 кг на 168 цм, пазам на масно и шеќер слабо јадам, повеќе од овошје си јадам
Zdravo devojki, Imam pokaceni antitela na tiroidna, kako moze da se reguliraat? Pijam eutiroks ama samo TSH mi se regulira za niv ne. Nekoj sto uspeal da znae da mi pise ?
Nema lek za antitelata, mozebi so ishrana moze ke gi reguliras, da isfrlis gluten I laktoza megutoa celosno da gi dovedes Kako sto bile ne veruvam
Jas nisto ne isfrliv I mi ostanaa 1600 antitelata, mozebi ponatamu ke promenam nesto isfrli leb, mlecni proizvodi... ama antitelata ne smetaat pri zabremenuvanje
Дозата ја намалува ме постепено од 20мг на 2,5 мг и прекинав скроз. Тиамацол пиев thiamasol. Хипер тироидизам- морбус базедов. Еден месец не пијам скоро и денес поради стресна ситуација ги имам истите симптоми, грлото го чувствувам, се тресам цела. Термин имам за 4-5 недели за крвна слика ама ми рекоа да се јавам и порано ако не сум ок. Дали е ок што од 2,5 мг прекинавме? Можеби требаше прво секој втор ден да пијам на пример? Дали да се напијам 2,5 мг апче сега? Немам сили за борба повеќе
Kaj koj doktor odite, I jas sum so hiper funkcija pa koga gi ostavav posepeno pa preku den jas ptu primav, veke mesec ipol sum beZ terapija
Извини Ангелче кај ја правеше анализата на женските хормони? Јас треба тоа да правам... Извини не се разбирам во анализата, прати слика на гинеколог нека ти ги погледне. Како да загледав дека има тестостерон благо покачен, останатите ми се чинат ок.
Бравос и благодарам за ова информација, јас од паника ко ми ја, открија за, хормоните и антителата на Авицена 2700 им платив... Сега треба на контрола да одам, таму ќе ги проверам.
Мислам дека не е од Еуротироксот... Но, доколку тироидната не,, се држи под контрола,,, (а ти си примаш терапија нели) може да, направи многу изместување во организмот, шеќер, притисок, срцеви аритмии итн. Мене ова интернистот ми го рече. Холестеролот не ти е висок се спушта со диета, а можеш да земеш и една кутија суплемент холестоп се вика од црвен ориз и арточка, природна база многу добар суплемент ќе ти помогне јас го пиев за покачени триглицериди. На неколку пати ми беа покачени над нормала уште не пиев Еуротирокс, ги симнував со исхрана. Истотака треба секој ден брзо пешачење да практикуваш по половина час и најважно од се максимално да избегнуваш стрес... Се средува тоа. Бидејќи заболувањето на тироидната е автоимуно, треба и имуниот систем да го потпираш со Вит Ц, Д3, Цинк... Таква е дијагнозата... Тоа е драга, со лесно.
Здраво Ангел, инаку во државната болница во Охрид, пред 1 недела. Не секогаш ги имаат на располагање сите реагенси. Доколку си од Охрид прво би те советувала да се јавиш и да прашаш дали ги имаат тие што ти требаат.