Zdravo denes proverif TSH mie 16 da napomenam imam since 11 mesecno go dojam dodeka bef bremena mi se pokaci na bremenosta TSH a T4 e0.82 ke puknam od straf kazite nekoj sovet koga bef bremena i snimka mi pravea jazolce malo Samo imaf dr niss sve super sovet
Нема страв, ќе отидеш на ендокринолог, ќе ти препише терапија и ќе се намали ТСХ. Ќе те види и на ехо.
Tri meseci, pa pauza mesec dena. Mene mi gi simnuva antitelata, sega ne se normala, ali taka nesto malku pokaceni. Znaat da mi padnat od 1300 na 200 Jas pijam od 100mg, a kolku da pies, toa so doktorot sto te vodi
Јас за ТСХ да го симнам ги пијам, не ми беше многу, пред помалку од месец ми беше 2.9 денес гледам 4.31 се изнервирав. Прв пат отидов тука на државно од мал град сум и докторката пред да испитувам ми рече дека подобро на приватно тука не давало точни резултати, и сега се изнервирав , до понеделник додека во Ск испитам се ќе ми биде на мисла Зарем може за 3 недели така да се качи наеднаш?
Momentalno moze da ti e. Ispitaj i na drugo mesto. Mnogu e bitno koga ispituvas bilo koj hormon da bides naspana ubavo i bez nekoj stres, smirena da bides. Mene nekolku pati mi bilo 4, ali po nedela dena najnormalno. Moze da e momentalno A ne sum sigurna deka so Selen se simnuva tsh, mislam deka i za 4 ne se ni dava terapija, zavisi do naod i na eho. A ako ti e za bremenost, do 2.5 max tsh
За бременост ми е, со селен ми се симна за 2 месеци од 4.7 на 2.9 до сега на приватно испитував. Може и ми е покачен Без терапија сум затоа што не ми беше нешто многу качен, ако вака терам кога под 2 ќе го симнам
Никако, без терапија, бев за АМХ, и ми дадоа упат пак за ТСХ, и баш чудно ми падна за 3 недели разлика, може и грешка да е, вторник ќе одам на ендокринолог па ќе видиме. Ама мене првиот пат ми беше 0.24, за 3 недели ми беше 2.58. Гинекологот ми кажа можно било, демек за 2 дена можело промена, јас баш и не верувам. А селен ви препиша некој?
Да, ендокринолог ми кажа селен да пијам, ќе видам во понеделник на приватно колку ќе ми биде. Може и ми се качило наеднаш, стрес немав освен што бев ненаспана кога одев да испитам. На исто место ли испитуваше?
Не е ништо страшно, ако е на граница мислам дека и терапија одма нема да добиеш, ќе следиш секој месец, колку ти е ТСХ? ТСХ може многу да варира..
Здраво, првпат пишувам во оваа тема. Еве денес дознав дека имам покачени анти TG. Сите останати параметри во граници на нормала, вклучувајќи и анти TPO. Првпат ми се покачени антителата, послесно шест месеци пред ин витрото ми беа нормални. Имам ли причина за страв, пошто читам нешто cancer ова она...
5.40 tsh. Od 0.35 do 5.50 e gorna granica vo referentnite vrednosi. Odprilika kolku treba da e tsh za zabremenuvanje? Nekolku meseci vo obid no nema bremenost
Za bremenost treba da bide megu 1 i 2, znaci pod 2. Ako ne sakas da cekas ke ti dadat odma terapija. Jas ne sakav odma terapija I endokrinolog mi rece prvo so selen da probam da go namalam. Konsultiraj se so endokrinolog ke ti kaze sto kako.