Мене сега е 7.07 тсх и пијам еутирокс еден ден 50 друг 75 за да се симне под 2 Зошто планирам здравје бременост и одам на секој месец со нов тсх
Олигогал содржат селен, а Елова се ќесички прашак, добри биле за овулација и одржување на хормоните, сите што планирале бременост добри биле да се пијат. Исто така ми кажа да јадам бразилски орев, јајца, лосос, морски плодови, содржат селен.
Еутироксот нема врска со дебелеење или слабеење. Хипо или хипер си,доколку ти е намалена функцијата на тироидната ќе се дебелееш,доколку ти е зголемена и ти лачи повеќе хормони ќе слабееш. Дополнително со ТСХ идат и други хормони ФТ3 и ФТ4,се' е тоа поврзано. Заедно со крва слика и д витамин. Еутирокс се пие за средување на ТСХ,за друго се пијат дополнително витамини ,доколку имаш хашимото плус,по потреба и консултација со ендокринолог.
А нели е поубаво чист селен? Мене барем така ми кажа гинекологот и тоа од 200мг а дозволено е на ден по 100мг само ми рече пиј од 200 за да симнеме побрзо и тоа најди апчиња што содржат во едно апче 200мг и среќа едвај најдов и земав па се надевам ќе се симне ..
4.04 mi e tsh vo april imav biohemiska visiko hcg na eho nishto ne se gledashe i prokrvarev posle 3ri dena
Да еловата таа ми да дадоа и мене а селенот тој што го пратив овде во олигогалот незнам колку селен има зашто е со а д е витамин
Jas sum hipo ova nesto mise desi so tiroidnata dodeka bef bremena pocna damise pokacuva TSH i si ostanaa da napomenam doilka sum i dali ima nesto vrska so seuste nemise sredeni hormonive od porajdzajot vejke edna godina ke pravam od kosu porodena uh ke puknam od maka ednokinologot koga bef bremena mi rece posle porajdzaj kese sredi sve no ova tsh nikako dase sredi
Кажете чаре, од селенот имам страшни мачнини, ова ни во бременост го немав, еден саат после пиење не можам ни да зборувам, пукнав И вам ви е вака? Јас на натура ги пијам најдобри биле ама ова не се трпи, 3 дена правев пауза оти ептен не ги можам