Јас сум хипо хашимото и има 2 месеци како трет пат ме фаќа болка во грло и надоле накај штитна ме гребе и кога дишам болка по10/15 дена, си прскам прополис тој од аптека ама незнам од што е, пиев ладна вода, ама и претходно си пиев нормално од чешма дека е водовод и ладна е. Дали на некој така често грло го боли и трае долго
Sp endoskopija preku nos mi ja otkrija kandidata vo grlo, se gleda preku kamera do hranoprovod. Posle ptimas terapija i se sreduvas. GERB e zaboluvanke na zeludnik i se otkriva so gastroskopija
Kako sto go razbrav doktorot, da, i e mnogu cesto kaj nas, poradi hranata normalno. Ali se lekuva so apcinja, mi prepisaa eden kup
Mislam deka ti treba endoskopija, da ti go vidat grloto, mozebi i bris ke ti zemat, ne mi se veruva da e ova od tiroida
Sto ti prepisaa kako terapija da pies.Mene cel zivot me vodat so morbus kron seg posledno ispituvanje imam druga dijagnoza duodenalna mukoza,hijatalna hernija,imam jas refluks od mnogu odamna,so celo vreme podrignuvanje,bolka vo vrat i pecenje,pritisok vo gradite.Ama ova sega kako grutka nekoja nego povrzav dekaa moze damie so toa.I vo pravo si zemav vcera lizev nekolku gastrogard i mise potsmiri,ne e tolku jako
Здраво и од мене ја повторив анализата во Биотек само на тсх и тироксин, беа во нормала. Тсх беше 3,1 и нема отстспка од анализата на клиничка лабараторија таму беше 2,9. Се јавив кај интернистката и рече да ја смалам дозата на 3 пати по 75 и 4 пати по 50. Инаку сега за, сега океј се чувствувам, немам симптоми и фала ви на сите за поддршката.
Здраво девојки, дали може некој да ми даде мислење за резултативе, не се разбирам многу, прв пат ги испитувам и не можам да чекам до контролата со докторката. Правени на трет ден.
Гледаш како со терапија ќе зе среди, колку беше испаничена на почеток. Ти реков дека не е страшно што ќе имаш терапија цел живот, битно да немаш симптоми.
Нема, ако прават проблем натаму, ако се зголемуваат ќе им направат биопсија и ќе ги отстранат ако треба. И јас имам, ги пратам на контроли.
Ми правеа биопсија,нема потреба од отстранување. Ама,сакам да ги немам.... Незнае никој да ми каже,зашто ги имаме!
Јас ги имам оти имам нехомогена структура на жлездата, Хашимото и хипо, ти антитела имаш испитано?Може хормоните да се ок ама да имаш автоимуна.
Епа испитај, во биотек јас испитувам најчесто. Ако покаже високи антитела тогаш имаш Хашимото и поради тоа имаш и чворови.
Eden kup terapija Ramep, essox kesicki i reglan. Koe dva pati, koe tri pati....cel den apcinja pijam Mojata dijagnoza e GERB