секундарна аменореја, изостанок на менструација одредено време. наодот е: уредна морологија, ендометриум 12мм, десен овариум со мноштво фоликули, лев со фоликул 23мм. Ова е пред испитувањава. Пиев примолут нор, се сомневав на тироидната но ми изгледа океј? Тестостеронот што е покачен ме плаши, а не дека немам симптоми - се справувам со црни влакна на брадата, многу непријатни се, особено кога не си ги забележала дома, ами надвор.
Не може да не знаат, ако они не знаат тогаш и науката не знае. Најчесто е брз раст на клетки, бенигни тумори, многу чести се јазлите на тероидна и не се сериозни, веројатно генетика.
Ашваганда дали се препорачува за намалување на ТСХ, прочитав поделени мислења. Имате искуство? Јас еден месец пиев ме исплаши ми се качи до 2.9 и баталив, може и не е од тоа, моментално да е било ама сепак..
Si ja zemav sega terapijata pocnav daja pijam i mija snema grutkata,do toa bilo.I jas izbegavam veke apcinja da pijam epten ako moram ama ke moram dasi pijam izgleda
И јас читав за неа дека спушта тсх ама не сум сигурна за секој, јас не би ја почнала, само знам и сигурна сум дека и сама осетив дека пореметување на телото а највеќе хормони ете тироидна е причина на стрес, потиштена тага во себе, анксиозност, тага, негативен шок...
За ТСХ најмногу влијае стресот, за два дена може да се качи, затоа се препорачува кога ќе испитуваме да сме наспиени, и со средени емоции. На почетокот не знаев па често одев во ПМС, и никогаш не ми беше под 3, секогаш ми беше 3.2 до 3.5
Zdravo jas sum vo Italia zuvejam tamu mnogu god imav jazol na zlezdata pred dove God prima dell operazione ho fatto tutti esami se na se tri god kako imam ovva boles autoimmune pravev autopsia na jazol i mi rekoa che e benigno non ho avuto paura di niente perché avevo problemi di ingoiare cibo parlare mi erano cambiato la voce ma dopo un anno di mezzo dopo operazione tutto e andato bene solo un giorno sono stata un ospedale mi hanno tagliato sulla gola prima e dopo mangiavo e bevuto tutto mai avuto problemi coraggio e fatte tutte esami e operazione ora io prendo pastiglie 2.5 ma mi sento benissimo
Неколку дена по ред наутро имам изразена тахикардија со пулс до кај 95. Како да сум била физички активна, а јас од кревет станувам. Го почнувам денот вообичаено и за кратко се уморувам и задишувам. Можно е да е од превисока доза на Еутирокс? Ви се случило нешто слично, посебно наутро?
Здраво дали ке може некој да ми ги разложи резултатите? Дали се бројките далеку од границата на нормала? TSH: 19,28 mU/L (0,27-4,20) pT3: 3,88 pmol/L (3,10-6,80) PT4: 9,13 pmol/L (12-22) TG: 1,80ug/L(3,68-64,15) anti TG: 547,31 kIU/L (<4,11) anti TPO 1346,51 kIU/L (<5,61) TSI: 1,5 U/L (0,0-1,75) Благодарам
Да. Ама подолг период да пиеш повисока доза. Евентуално во скоро време ако ти ја зголемиле дозата. Провери хормони да видиш како влијае оваа доза. Кај мене обично додека се навикнам на нова доза ми се случило да имам вакви симптоми.
За жал, да. Јас секогаш сум прво со исхрана и витамини, ама ова мораш терапија. Со терапија ќе се среди. Немаш никакви симптоми?
Од симптоми чувствувам анксиозност,голем замор, поспаност, безволност и во последните неколку дена проследено со вртоглавици и на моменти потешкотии да го фокусирам погледот. Исто така проблем со губење на килограмите после пораѓај. Денес прв ден со терапија Еутирох 50мг. Се надевам дека килограмите нема да скокнат уште повеке сега кога ке ги пијам таблетите.
Не, не се дебелее од Еутироксот. Напротив, кога ќе се средат хормоните, постепено и килажата ќе ја доведеш во нормала.
Со терапија ќе се средат и симптомите. Прв пат ли испитуваш хормони? Во бременоста испитуваше? Јас со првото кога бев бремена никој не ми спомна, гледам сега скоро сите гинеколози имаат практика да ги испитуваат. Ќе се среди не се грижи.
Имаш слични резултати како моите пред 2 месеци тсх скоро беше 22 Со терапија од 5 дена 75 викенд 50 Се симна на 9 скоро тсх и малце подобар фт4 Сега сум цела недела 75 Ако сега скоро почна со таблети мора постепено со дозите, а за килажата еутироксот не покачува напротив јас слабеам
Супер баш се радувам што се средува ситуацијата кај вас се надевам дека и кај мене ке се што побрзо среди