Здраво дали знаете за Др.Синиша Стојаноски дали е сеуште на патофизиологија јас сум кај него, и ве молам за мислење дали Др.Бранкица Крстеска или Габриела е-Медикал итно ми е
Како се среди кога ти беше ТСХ 65? Луѓе јас мислам дека скроз се пореметив. Во бременост испитував тироидна и тсх ми беше 4.6. Бев на ендокринолог, правев ехо ми рече дека е супер ама ми препиша терапија еутирокс од 25-50 комбинирано. Ми се спушти до 2.3 и после пораѓај ми беше толку. Рече да прекинам терапија и да испитам за 2/3 месеци. Ете испитав и сега ми е 46… Контактирав со докторката и ми рече продолжи со 50ка дур дојдеш на контрола. Месецов ќе одам не сум во можност деновиве. Има ли надеж дека ќе се среди? Може и без потреба ги пиев тогаш ама ми беше страв пазев на се за бебчето… Ќе ја регулирам цел живот океј не ме плаши тоа, на ехо тогаш ми беше чиста има шанси да сум си ја пореметила со ова пиење-непиење? Кои други хормони освен тироидните да испитам совет некој? И дали нешто на природна база би ми помогнало?
ОК, се извинувам може не убаво се изразив ама нели за планирање бременост tsh треба да е мах 2?неа и е скоро 7 па затоа мислев....
Пиев тирозол од 0 се качила на 65 за еден месец, па прекинав да пијам за еден месец се спушти на 16, сега пијам Еутирокс, контрола другиот месец па ке видиме што ќе покажи
Дали е можно од тироидата да чувствувам вртоглавици? Последниве неколку дена по завршување на циклус ко ќе станам од кревет ми се врти у глава ,а истотака и ко ке се наведам и нагло ќе се кренам имам чувство ко да ќе паднам ,ко да губам рамнотежа...напраив општа крвна слика во петокот ,да не проблем со железото ,шеќерот се трипав без врска ,ама крвната беше океј сите параметри се добри...Тироидните хормони ги немам проверено од крај на октомври инаку, чекам термин за кај мојата интернистка па да ми даде упат за анализа на клиничка лабараторија ќе правам комплетно како последниот пат...тогаш резултатите беа добри и докторката ме остаи на терапија 75 со 50 комбинирано ,ама поминаа 4 и пол месеци кој знае што се случило у меѓувреме...Инаку пијам бипресо ради тахихардии од 2.5 тој од прошлата год го пијам откско ми го открија хашимотото ,кардиолог ми го даде...пијам и мапразакс за смирување ко ке осетам дека сум напната. Сега не знам со ова писледново што би можело да биде ? И уште едно можеби глупо прашање ,да ли ако родам уште едно дете , не сум планирала инакѕ може да се влоши или пак подобри состојбата на болеста ? Чисто прашувам онака од љубопитност, зашто на времето нашите баби кога биле у 40 ти год као јас сега нарочито раѓале ,демек така организмот се чистел ,се регенерирал у тој стил. Благодарам.
zdravo na moja bliska licnost e dijagnosticirano tiroiden jazol od 13mm, a ima i ispaknato topce na vratot t.e kaj tiroidnata zlezda ima zakazano pregled i biopsija ovaa nedela ama sakam da ve prasam kolku e seriozno bidejki sum zagrizhena?
Девојки дали може да споделите број доколку имате од Тиреомедика кај др Татјана бидејќи не можам да најдам. Благодарам
Дополнително да ве замолам за мислење за резултатите од хормоналното испитување: FSH - 6.5 LH - 4.8 TSH - 4.83 PRL - 6.9 Estradiol - 50.9 Чисто за напомена се обидуваме за бебенце
Мислење што да правам следно??? Каде да се упатам за дополнителна проверка на тероидната и за терапија секако?
На патофиза ако имаш врски, ако не на приватно, нема голема разлика во знаењето, туку во парите е само разликата.