Другарка имаше сличен проблем, нејзе и беше tsh 3, за една недела кога провери и падна на 1, пиеше секое сабајле 7 дена ова: 1/4 ѓумбир во прав 1/4 сок од лимон 1/2 цејлонски цимет 1/4 мускантно оревче Една чаша сок од цедена брусница 3/4 лажици сок од цеден портокал И две чаши филтрирана вода Се ова го ставаш во една чаша, секој ден 7 дена па пауза....
Сок од цедена брусница? Баш вака е овој рецепт? По колку наутро од ова се пие? Може ли појасно за сок од брусница?
Да. Па ова се кога ќе го направиш доаѓа како една поголема чаша , не е многу количински, се се става во една чаша, се мери со мали лажички не сум напишала погоре во рецептот, кај што нема означено Јас брусница од билна аптека купувам и ја цедам во соковник, единствено таа е скапата од целиов рецепт...
Фала ти, ама малце не ми е јасен рецептов. 1/4, 1/2 што? И ова се прави на куп па се пие цела недела? Каква е таа филтрирана вода? Јас флаширана користам секако.. зошто вака све на куп испаѓа 1 литро ми се чини за наеднаш да се испие.
1/4 (една четвртина мало лажиче) ѓумбир во прав 1/4 (лажичка) сок од лимон 1 или 2 (лажици) цејлонски цимет 1/4(лажичка, никако повеќе ова оревче е многу јако) мускантно оревче Една чаша сок од цедена брусница 3/4 лажици сок од цеден портокал И две чаши филтрирана вода Па има апарат за филтрирање на вода, но можеш од продавница да купиш во стаклено шише, тие што се испитани лабараториски. Се мери во средна големина на чаша, како тие за кафе браво што ги имаше едно време од прилика таква чаша, количината е како една чаша во ресторан што ги гледаме, бидејќи две се вода и една брусница сок, другото повеќе спаѓаат како зачини. @anggell па зависи и од соковникот, јас земав првиот пат мала кеса брусница ко тие за замрзнување што се и за една чаша пола кесе го потрошив хаха
Nasledni se zaboluvanjata na tiroida, no ima i drugi primeri kade nema vo familija slucaj ili ne e dokazan So ishrana se regulira ako ima malo otstapuvanje
Mi dijagnosticiraa jazol na tiroidna. Ima li clenka so vakva problematika,sekoj sovet,nasoka, iskustvo mnogu bi mi znacelo. Jazolot e detektiran od internist, nisto drugo ne mi kaza. Samo me preprati na endokrinolog. Termin imam za dve nedeli.
Секој ден истото, бидејќи мериш во помали чаши и ти испаѓа како една поголема чаша да треба да испиеш, не треба да стои, една недела па пауза и така може редовно колку сакаш. Можеш и помалце брусница да ставиш, не пречи. Мускантното оревче е главно бидејќи највеќе ја регулира работата на тироидната, само никако повеќе од наведеното.
Братучедка ми нема фемина, па во нејзино име да прашам, мајка и има тироидна со јазол истото и кај неа го има и не и работи левиот дел на тироидната исто и десниот функционира ама се намалува функцијата, а хормоните и се малце поместени, дали ако ги поправи хормоните со терапија tsh 3. 90 и беше мислам, ќе може да забремени бидејќи планира бременост? Тогаш се подобрува и раб на тироидната нели? А јазолот не смета? Ако некој знае фала однапред на одговорот
So 3.9 tsh e vozmozno da zabrameni, ali sansite se pomali. Megutoa tiroidnata funkcija e bitna za cela bremenost. Zatoa bidejki e specificen slucaj da odi najdobro na nuklearna patofiza na klinika, da si odbere doktor, sto ke ja vodi. Ova e specificen slucaj i mislam deka potrebno e posvetenost i strunost od strana na doktor.
Zdravo zenski, Dali nekoja uspeala da namali TSH so Selen? 2.19 mi e vrednosta, a znam deka za bremenost treba da e pod 2. Nikoj do sega mi nema kazano deka treba da primam terapija. Blagodaram ❤️
Не ти е многу, таман ти е. И мене ми варира, 2.24, 2.93, 2.58, 2.38, ендокринологот ми кажа за бременост ако ми е над 2.5 да одам да ми препише терапија.
ТСХ ми е 0,99 а најниската граница е 0,44. Другите Хормони... FT4 ми е 9,48 а најниска граница е 9. Дали е можно со овие резултати да се подувам и здебелувам? Хормоните ми се испитани лани, септември, заедно со оние хормонските. Секако, пак ќе правам проверка, но ме интересира.