Јас ништо освен ова веќе не земам. Стварно многу ми делува добро. А во медицината многу работи се менуваат. Пред 20 год никој селен и бразилски ореви не препорачуваше. Сега да.
Да да, секако ама морам да се распрашам и други лекови што земам да не не смеам.. знаеш и суплементите не се безопасни мора да се пази..
здраво жени, до поискусните на оваа тема, што има да ми кажат во однос на резултатите од хормониве Т4 11,77 (11.5-22.7) и ТСХ 1,52 (0,35-5,50)..закажав термин ама за два месеци од сега ме интересираше од прилика како ми се ..Мајка ми е со хипо веќе 20год, од пред некоја година и сестра ми а сега и јас..сите симптоми ги имам плус накачив околу 15кг :/
Здравоо денес испитав хормони за тероидната, незнам многу освен што читав по нет, а термин имам дури во среда, дали се лоши резултатите ? TSH 6.36 T4 54.8
Прво нешто што се проверува крвно тсх, фт4 и фт3 Ако се сомневаат на хашимото ќе бараат анти тг и анти тпо овие 2 се за антитела на хашимото И плус ехо на тироидна
А тироидна се испитува на гладно или нема врска? Извинете за прашањава, може ви се глупи ама прв пат испитувам и тоа на своја рака и затоа не знам.
Резултатите се во ред. За симптоми и килограми не знам. Т3 ми фали во сликава, Т4 јес да е скоро на долна граница ама ништо не значи.
Членки, ве молам препорачајте добар доктор за тироида. Синот има јазол, од летоска ТСХ му е малку покачено, му беше 4.75, сега му е 6.25. Т4 и антителата се во ред, ама веднаш му дале еутирокс од 5 мг да пие. Сакам да направи уште една контрола. Може државен, може приватен, само да е добар - добра!
Здраво, на сопругот денес на ехо контрола докторот виде цисти на тироидна и препорача испитување на хормони.Малку сум загрижена, освен испитување на хормони дали се прават дополнителни испитувања, каква е процедурата?
Zdravo.Mene sega mi tekna deka jas sabajle koga stanav nesum se napila apce eutorix od 50mg.Dali napraiv problem,inaku bremena sum i sea me fati panika a jadev znam deka sega polse jadenje nemozam dase napijam.Nekoj dami pise so iskustvo plss
Zdravo..dali nekoj koj sto ima problem so namalena fukncija na tiroidna ima problem i so kratki ciklusi dva do tri dena maksimum
Девојки совет за тироиднава, бремена сум, прво тромесечие, со ИВФ а само што видов дека тсх е многу високо...ме фати паника дека може да му се случи нешто на плодот.. сегде пишува дека треба до 2.5 да биде вредност а мене ми е веке 4... понеделник секако одам на еднокринолог ама паника до бесвест