Tsh moze ti e privremeno kaceno od hormonska stimulacija ako si primala ili primas. Isto ako go imas ispitamo umorna i nespiena dovolno, stresna situacija i toa znae da podkaci tsh. Ft4 ti e super, toa e bitno isto. Inaku ne ti e strasna vrednosta, mislam deka treba uste edna analiza da napravis. Vo sekoj slucaj se resava, ali treba da se posvetis i redovno vo bremenost da go proveruvas. Jas pred sekoj transfer proveruvam tsh i prolaktin i baska posle pozitiven bhcg obavezno i vo tek na bremenost sigurno mora. So srekja do kraj!
Imam edno prasanje, vo cetvrtok treba da me bocnat za tiroidna za hormoni, a vo megjuvreme vcera mi iskoci rezultatot deka vitamin D mi e prenizok, dali da pocnam da pijam od denes vitamin D ili da pocekam da me bocnat prvo pa posle da pocnam so pienje I dali moze preporaka od koja firma da kupam tableti vitamin D, od koja ste zadovolni i ima efekt?
Имам уште едно прашање, дали можам да одам да ме боцнат (за тпо, фт, тсх) додека имам добиено, или треба да ми заврши па после да одам, денес добив па незнам како треба да правам..
Можеш, само ако циклусот ти е како во ПМС подобро и не оди. Треба наспана и смирена да си. Јас еднаш отидов во ПМС и нема да ми текне повеќе.
И ние чекаме еве 2 месеци Ми рекоа прошлата недела салите не работеле од понеделник ќе почнат можеби И вие чекате да ви се јават ??
За мајка дојка Јас изгледа не се добри последни беа на 14ти мај тсх 0.75 а фт4 15.05 Само што од завчера имам пак панични и како прескокнување на срце Ако спомнам ќе ми бара пак крвна слика секој месец по 5 епрувети крв ми вадат ми се плаче А ми рече добри ти се рез терај 125 доза Како си ти ? со резултатите дали уште ги држиш без терапија
Да без терапија сум. Инаку паничните од стрес може да ти се, плус и бремена, расположение се менува, уште колку имаш до крај?
Па здравје уште 15 недели ако биде се добро Јас се мислам дека се последици од еутироксот Од кога го почнав панични и депресија Штом си уште без терапија Ти немаш проблем со штитната,воопшто не ја мисли
Супер ти се вака, у нормала. Што знам и антитела може треба да видиш чисто какви ти се па и на ехо да те ѕирнат. Веројатно добро ти работи тироидата и немаш проблеми.
Треба да испитам TDH,FT4,FT3,aTPO Никогаш до сега немам проверено ,ова ќе е прв пат.Како се испитува,на сабајле треба ли ?може да ми објасните подетално?