Zdravo Me interesira Dali imate problem so zeskovo vreme. Imam golema cista gusavost na tiroidna no posleden pat shto ispituvav hormoni mi rekoa deka se vo red I nema potreba od terapija. Jas cesto SE custvuvam umorno, posebno na zeskoto vreme mislam deka SE gusam srceto zabrzano mi cuka tesko disam energija nula, baven metabolizam, ako ne e povrzano so tiroidnata ne znam sto moze da e.
Не е од тироидна ако се хормони во ред. Јас секое лето сум крш, тахикардии, панични, анксиозност, се ова го имам понекогаш во ПМС а на лето многу често и кога не сум во ПМС. На лето не можам да функционирам, буквално секое лето откако се породив, катастрофа.
Sto mozeme da prezememe za da ne e vaka, edvaj disam ne nesto poveke se custvuvam nesposobna za nisto. Ni na odmor ne mi se odi SE gusam.
Здраво, сакав да прашам дали некоја има искуство со еутироидна состојба. Јас лани правев хормонски испитувања и ТSH ми беше 3,70. Докторката ми рече за да го постигнеме резултатот за бебче иако ми е TSh во граници, треба да биде околу 2,50. Пред неколку дена испитав повторно хормони, TSH 3.40, T4 8.70, insulin 16.4. А веќе еден месец пијам еутирокс 25 мг.
I jas sum ista ispitano hormoni antitela eho se e vo granici na normala ama jas gi imam simptomite koi se navedeni.
Како се чувствуваш деновиве на пеколот? Ми текна дека прашуваше, јас посебно овие дена катастрофа, ноќеска тахикардии и вознемиреност, секое лето вака ми почнува а не сум во ПМС, леле каде е септември
Tesko, bez energija, srceto se maci da me odrzi budna ne znam kako da objasnam , tesko disam nemam Sila ni da zboruvam.
Треба време да се средат хормоните,еден месец е краток период за толку да се смени вредноста на тсх,продолжи со еуоторкс ќе дојде во нормала.. Туку јас да побарам некој совет за прекумерно потење,пијам Еутирокс од 200 мг секој ден,многу е ама морам толку..премногу се потам и на лицето и по цело тело?мислам дека тоа највеќе ми пречи.Освен црно друга боја немам облечено од што ми е непријатно
Луѓе кажете лек за нервоза, мислам дека ми е од тироидната и промена на времево, хашимото сум 2 год со терапија од 50мг,така ја открив тироидната, имав панични напади, нервоза итн. На периоди сум ок на периоди вријам од бес, без причина, нервозна сум, се ме нервира ми се плаче од бес.. Кажете што да се пие, што да се прави.. Читам за рефине капки многу ги фалат незнам дали да пробам.. Некој искуство од нешто што му помогнало...
Не мора да значи дека е од тироидната. Еве јас сум со ок тироидна ама штом почне жешко јас сум со вознемиреност и панични. Анксиозност ми се јавува обично во ПМС, последните месеци и во ПМС немав, ама како почнаа жештините јас се вратив на старо. Земај некои витамини малку од малку помагаат. Инаку ашваганда помага многу ама штом си со нарушена тироидна прашај ендокринолог кој те води дали смееш.
Dali visoki antitela moze da se precka za ostanuvanje bremena.Hormoni mi se vo red pod 2 tsh i ft3 i ft4 vo red no antitela pokaceni 1000 i samo selen mi dadoa da pijam no ne mi se namaluvaat. A planiram i sakam bebe
Не се пречка за бременост. Исфрли глутен колку можеш повеќе, најмногу овошје и зеленчук секојдневно, сувомеснати, месо , ако можеш исфрли. Ќе паднат и антителата.
doktorkata mi kaza super bile rezultatite i ne mi prepisa nisto za pienje a i kazav deka imam problemi so potenje,umor itn..Sto mislite vie ?
Покачен ти е ТСХ и Т3, не многу ама покачени се. Пробај прво со промена на исхрана, без глутен, селен и Д вит барем да ти дала. Не сум докторка, барај и второ мислење. Терапија јас веднаш не би пиела, прво со исхрана и витамини, па после ако ептен се мора. Земај барем витамини. Консултирај се и со друга докторка. За бременост околу 2-2.5 ТСХ треба да биде.