1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тироидна жлезда

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 1 декември 2009.

1. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.626
    Допаѓања:
    7.468
    Дај Боже
    И мене така ми рекоа,ама гледам дека имаат и проблем

2. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.768
    Допаѓања:
    34.434
    Ќе си одиш на контрола и ќе си следиш.

На anaja1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ne znam koj

Ne znam koj Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2023
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    246
    жени
    Кој доктор е замена на Синиша Стојановски знаете ?И дали е ок , пристапен?

4. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.167
    Dali nekoj pie eutirox 25mg?neka mi pisi lp

5. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    32
    Девојки ве молам за мислење, пред две недели испитував Тсх Фт4 и Анти Тпо приватно и резултатите ми беа Тсх- 4.75 Фт4-1.2 и Анти-97. По две недели направив повторно испитувања само на државно и рез се следни: Тсх-4.4 Фт4-1.2 Фт3-4.7 Анти Тпо- 19.9 и Анти ТГ- под 20 .
    Мерните единици се исти но прашањето ми е дали е можно да има толку голема разлила во Анти Тпо и од што би можело да се должи истото?? Дополнително што мислитњ за остатокот од резултатите??

6. ТамараKekic

ТамараKekic Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2017
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Девојки здраво,
    пред еден месец ми констатираа Хашимото,почнав со терапија Еутирокс 25мг,
    дали сте имале искуство со доцнење на циклус и дали има можност да е од таблетите?

7. en_na

en_na Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    16
    Јас немам искуство со ова, сеуште не сум почната со терапија ама како што читав наназад по темава, според искуства на други, да можно е да ти е од таблетите.

8. en_na

en_na Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    16
    Јас повторно испитував тироидни хормони ама во друга лабораторија и испадна дека тсх ми е 3,89 што е во нормала. Со тие резултати направив и ехо на тироидна и тука беше се во најдобар ред. Малку чудно ми падна ова со резултатите промената ама сепак ми олесна и добро е што нема потреба од терапија.

Прикачени фајлови:

• rezultati.jpg
      rezultati.jpg
      Големина на фајлот:
      51,7 KB
      Прегледи:
      17
  9. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2016
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    624
    Да, повели
    Таблетите можат само да ти го регулираат циклусот, мене ми доаѓаше на 10 дена, почнав до терапија и ми се среди. Види, ако не во консултација со гинеколог и примолут нор мислам дека се викаа за регулација

10. bekamedika

bekamedika Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите. Пишувам во име на https://bekamedika.com/. Моментално развиваме онлајн курс кој може да помогне при разни проблеми и потешкотии поврзани со Хашимото. За да го направиме курсот што е можно посоодветен за проблемите со коишто се соочувате, изготвивме краток прашалник за искуства на лицата со Хашимото. Ќе ви бидеме благодарни доколку издвоите 5 минути од вашето време да ни одговорите на прашалникот и да ни помогнете при креирањето на курсот.

Прашалникот можете да го најдете на: https://forms.gle/qRjAMMeZLZQyceE49

Благодариме однапред на одвоеното време!

11. december

december Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    136
    Допаѓања:
    42
    Дали ви се случува да имате болка како во грлото надолу а да не. Е од грлото и суво да го осеќате и тешко да земате воздух, како тешко да се издишувате... Во последно ми се случува а сум хипо хашимото

12. AiV

AiV Нов член

Се зачлени на:
    19 април 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, ме интерсира која клиника е по добра Тиреодијагностика или Проф.Др.Богоев и двете се во Скопје ?

13. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.465
    Допаѓања:
    5.290
    Tirodijagnostika znam povekje lugje sto odat i se zadovolni,za Bogoev ne znam.

14. FreeToGo

FreeToGo Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2014
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    1.435
    Здраво на сите.
    Веќе трета недела како чувствувам константен умор и малаксаност. Сумњав да не е корона, примив терапија за тоа (вообичаената: витамини, електролити, парацетамол итн.), бев подобро неколку дена ама после тоа пак на старо. Пријатели ми велат да испитам тироидна. Исчитав страници наназад, има доста контрадикторни мислења... Инаку битно да споменам е дека сакам да испитам на приватно. Државно како опција отпаѓа (имам причина зошто).
    Ме интересира (кој има време да сподели ќе му бидам благодарен) од каде да почнам, во која клиника, кој доктор го препорачувате? Ја отворив Тиреодијагностика и има различни пакети, не знам кој да го изберам? Претпоставувам се вади крв од вена, дали е потребно да се гладува 12 саати претходно како за крвна слика?

Ги изгуглав симптомите за хипо/хипер, и имам само умор и мускулна слабост. Дополнително имам триглицериди и висок ризик на атеросклероза (ако е воопшто битно).

15. fri777

fri777 Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Ve molam preporaka za dobar doktor koj dava prava dijagnoza za problemi so tiroida. Bev na privatno kaj internist site tsh ft3 ft4 mi se dobri no imam pokacuvanje na antitela I vednas kako od pamet mi kaza deka imam hashimoto, a pri toa ne mi ni objasni koi se simptomite I spared sto utvrdi deka imam hashimoto. Postoi i Grave's disease povrzana so tiroidni zaboluvanja,a toa ne go ni spomna. Neli treba Malku da ni objasnat za da ne citame po internet?! Kako sto tie velat. Imame pravo da prasame I da ni se dade odgovor pogotovo koga ideme na privatno . Ve molam preporaka za nekoj dobar internist endokrinolog. I da, dali za ovie avtoimuni zaboluvanja se pravat posebni ispituvanja da se znae za koe zaboluvanje Tocno se raboti, a ne kako od prva onaka kolku da se kaze. Fala vi

16. fri777

fri777 Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2022
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    A pri toa ne mi ni kaza I antitela da Proveram,toa samata Smetav deka e logicno,ako ne ispitav nemase da znae deka se zgolemeni I se ke bese vo red?! Katastrofa.

17. Vicky0

Vicky0 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    За испитувања на тироидна жлезда одите кај специјалист по нуклеарна медицина или кај ендокринолог?

18. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.626
    Допаѓања:
    7.468
    Јас кај имтернист

19. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    5.166
    Прво одиш кај интернист, па ако има проблем тој те препраќа на ендокринологија/нуклеарна, во зависност од тоа каков е проблемот.

20. Vicky0

Vicky0 Активен член

Се зачлени на:
    3 април 2022
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Ќе одам директно во приватна болница, затоа прашувам кај кого треба да закажам кај ендокринолог или специјалист по нуклеарна медицина...
    Јас мислев логично ендокринолог, но гледам многу овде во форумов споменуваат дека одат кај спец. по нуклеарна медицина...