kolku vreme treba da se pie selenium 100mcg ? eden mesec,2,3,postojano.... ?treba li da se pravat pauzi? i ako ne se pijat apcinja mi imaat kazano za brazilski orevi...no kolicinski kolku? dve vo nedelata? ve molam pisite FALA
Јас бев приватно на ендокринолог, ме гледаше и на ехо, ми кажа на контрола кога да одам и пто да испитам. Инаку тироидната и другите хормони ги идпитав на државно и отидов со сите резултати приватно на ендокринолог.
Здраво. Ако сте правеле операција за карцином кај кој хирург сте биле, какво искуство имавте, во клиника или приватно, може и да ми пишете и цени приватно во порака, колку се чека за на клиника?
Пиши ми лп те молам, сакам нешто да прашам. Немам лично искуство но сум слушнала добри работи за Др.Наташа во државна.
Нормално дека имаш тироидна,сите имаме, можеш во приватни лаборатории, ке платиш приватно, зависи кои хормони ги испитуваш, и можеш евтино преку матичен лекар, тој ќе ти даде упат за на интернист, интернистот ќе ти даде упат за лабораторија, и ќе одиш на лекар специјалист за тироидна да те види на ехо
Има ли некој исти проблем,како мојот. На последна контрола на тироидна,ми најдоа цисти.Сестрата ми вика,не е ништо страшно,се појавуваат па се губат,па пак се појавуваат итн.
Можеш на приватниве 750 ден. мислам дека е или со упат од општ матичен на Клиничка биохемија 50 ден.само за тсх. Побарај упат и за фт3 и фт4. Ако е потребно ќе те пратат на ендокринолог и ќе те види на ехо. За тироидна може и општ матичен и гинеколог, за анти тпо и анти тг антитела мора интернист.
Дали тироиодна жлезда се испитува преку крв па спрема вредностите ако не се во ред се прави ехо на жлездата или немора да значи ? Сакам да испитам па ако може совет и препорака за каде на приватно и колку чини.
Да, преку крв се испитува. Можеш да испиташ на државно со упат од матичен, па ако има нешто да одиш на ендокринолог. Јас одам кај др. Бранкица Крстевска во Срце со резултатите испитани на клиника, ме гледаше и на ехо и ми кажа уште што да испитам.
Три дена лежев во болницата и после тоа дома седев околу една недела , ама не скроз изолирана . Нормално фунциониравме со мм. Кога ме испуштија од болница ми кажаа само првите 3-4 дена да немам контакт со дечиња и трудници. Ама јас си седев дома околу една недела за секој случај
Уф ,не знам Јас една ампула испив . Ама мислам не е до дозата ,туку до тоа колку ти е исчистен организмот од самиот јод . Пошто додека лежиш таму секој ден ти го мерат нивото на јод во твојот организам и врз основа на тоа одлучуваат кога ќе те испупштат од болница , а веројатно од тоа зависи и колку ќе си во изолација. Ти го испи јодот веќе ?!