Имаш тикви. Според овие резултати, имаш функционална тироидна бај д бук. Нема врска испитување тироидни хормони со циклус и слично. Другата членка погоре, малку ептен ниско т4, би требало дополнително да се испита т3.
Немаш проблем со тироидна според овие резултати. Структурно дали е во ред жлездата не знам, ама ова не укажува на проблем.
Жени Јас имам проблеми со тироидната.Одам на испитувања редовно,примам терапија Eutiroks. Е сега имам момент кој ме загрижува: за два месеци ослабев 3 килограми а најнормално се хранам.Имам 38 години. Што ли може да биде слабеењето?
Ај нека ти ги прочита доктор. Ова Т4 над граница малку ми боде очи, може да е моемтална состојба ама без ехо ништо не правиш. И не кај матичната него на специјалист доктор.
Здраво на сите.Мене ми најдоја чворчиња во тероидата па ме упати дијагностичарот на специјалист но термини нема на државно односно на нуклеарна за наредни два месеци ко ништо. Матичната ми рече на приватно да одам. Освем систина не сум била никогаш на др место за приватни прегледи. Каде ми препорачувате да закажам? Еве и резултати ми стигнаа сега од антитела и хормони. Нешто ми е покачено? Што значи ова?
Во последниве 3 -4 денови чувствувам како да ме стега кај грлото/ вратот непријатно ми е, незнам како да опишам ама исто така во последно и многу читам за тироидна , за болести на тироидна итн незнам дали психичи веќе ми е или може така да прави тироидната? Јас имам хашимото и некое јазолче што го следат секогаш на ехо но не е големо но секој нареден пат има мало зголемување на истото (немам правено ехо од април ) :/ не пијам никакви лекарства освен селен
И јас имам циста ми рекоја по два месеци пак да правам ехо. Антителата ми се над 1000 значи имам и хашимото. Едниот хормон ми е малце покачен, но не примам ништо. Никој ништо не ми кажува…
Може е време за контрола, ако имаш Хашимото многу веројатно е да имаш и Хипо, оди нека ти испитаат крв, јас си грутка бев исто пред дијагноза. Ако не ти се во ред хормоните џабе селенот.
И јас сум така антителата кај мене над 1300, се размислувам дали вреди да се уплати во Бекамедика кај докторката што кажува постојано на инста и фб за хашимото или не? Бидејќи е доста скапа програмата како што видов. Дали некој можеби има искуство со неа? На колку време правите ехо на тироидна и ги проверувате хормоните? Бидејќи јас на 6 месеци МК , а на почеток и на 3 месеци проверував, но сега се преселив во Германија и тука др ми рече штом си ги проверила во април тогаш следна год во април пак на една година но тоа ми е некако премногу време, мислам кога ќе си дојдам зимава да си направам повторно ехо и хормони да испитам кај нас мк, незнам
Ako не осеќаш тегоби, да на една год е во ред, ама ти осеќаш промени, може има промени кај хормоните затоа би било паметно да провериш.
Не сакам да ширам паника, ама јас сум малце исплашена. Имам циста од 2мм ,антитела над 1000 и едниот хормон малце покачен за хипо. Не треба ли фс земам терапијс некоја? На брат ми во странство на ехо му најдоја циста 5.5мм го натерас на биопсија и излезе рак… ја извади цела тероидна и среќа помина добрс операцијата. Јас во последно сум мн мн омалаксана и еве 5ти ден ми се гади како бремена да сум (а не сум). @Kaley а што е тоа до бекамедика? Програма за лечење ? Не сум сретнала.
А што ти рекоа на лекар тебе? Немаш никаква терапија? Јас незнам за да ти одговорам на тоа дали треба или не :/ нова сум во ова со тироиднава Мило ми е што кај брат ти завршило се добро и се надевам е ок сега. Еве линк https://bekamedika.com/sellkit_step/hashimoto-one/ Незнам, програма за хашимото на тироидна жлезда. Само ја следам на социјалните мрежи затоа и јас прашав за искуство доколку има некоја дали вреди за тие пари дали има стварно ефект Ти благодарам на одговорот ќе гледам да направам што е можно побрзо контрола
Zeni Dali nekoj odi kaj Sinisa Stojanovski na patofiza?Otkako stana Direktor vo Voena Bolnca koj gi prevzede negovite pacienti me interesira?Na 13.11 sum na kontrola.
Zdravo, Vo koja laboratorija ispituvate tsh, na klinicka biohemija tsh od 4.9 za dve nedeli posle eutirox rasne na 5.6, vo tireodijagnostika vo ramus gi ispitale tamu bile tocni zosto navodno na klinicka nemalo koj da gi kalibrira aparaturite, tamu tsh mi e 3, na skala od 0.27 do 4.25..na koj rezultat jas sega da veruvam? Testovite se praveni so razlika od eden den, za eden den 2 edinici ne padnalo sigurno....