Zdravo. Mi treba preporaka za dobar endokrinolog, hormonite mi se dobri samo imam nekolku cvorcinja na tiroidnata koi gi sledev na internist, pa sakam da slusnam i misenje od endokrinolog
jas imam problem poveke godini so teroidnata hiper sum piev prven apcinja eutirox i fanav alergija pa mi gi prepisaa propiltiouracil i veke gi piam 6 godini i rezlutatite se dobri so terapijata ama antitelata se pokacija dali nekoj ima vakov problem kako mene zosto imam citano utre ako ostanam bremena so poveke antitela moze da go ispustam bebeto
Јас правев анализа на тироидни хормони и ми беа во ред. На одделение микробиологија со примерок од крв.
Антителата не штетат на плодот, ако имш покачено некој хормон ќе добиеш терапија. Снаа ми без терапија со хормони хаос супер бременост помина. Не се плаши за се има решение. За антитела смени начин на исхрана.
Ако ти се покачени антитела имаш хашимото. То значи дека твојот организам создава антитела и со нив ја напаѓа тироидната жлезда На инста сретнав има многу добра докторка баш за хашимото bekamedika е потпишана, ѕирни и го профилот.