Ве молам за мислење. Поради покачен тероглобин имам препорака за вадење на тироидната. Тсх е многи ниско 0.001. Направена пункција најдени се само бенигни промени.
Извади си ср што ти е потребно избери еден ендокринолог и оди. Јас отидов на 2 3 мислења во систина плакање 5400 консултација за да каже не си донела ова не си донела она и на тируидна од 6.7 да не добијам терапија као исиптај уште некој работи па дојди за 3 месеци
Zdravo,operirana od tiroidna zlezda,pred operacija imav nekoja bolka vo grloto koga posilno ke viknev,se operirav a istata bolka pri vikanje ili na povisok ton imam bolka dali nekoj se soocil so ova
Ме интересира кога ви зимаат крв ви имаат кажано да се имате напиено апче или не?Во Мк одев кај Маја на патофиза и не требаше да имам земено терапија кога ми зимаат крв,сега тука во Сло ми викаат да се имам напиено еуторох пред да ми земат крв. Од 18години хипо,вчера ми стасаа резултатите дека сум преминала во хипер. Пиев 200мг сега ми намалија на 175 и по два месеци контрола Баш се сеќавам @DaisyDoo ме праша како ми е сега после пораѓај...
Пред бременост и пораѓај јас често одев во хипер и наводно типично за Хашимото било тоа. Сега, 2 години после пораѓај, не можам ни со повисоки дози да ја донесам во нормала, т.е. тешко оди. А ја пијам највисоката доза во овие 10+ години. Апче не пијам пред земање крв и тоа ми е по препорака на секој доктор што сум била во Мк, дали на патофиза, дали приватно. Искрено, пологично ми е да видат како се движи хормонот со испиено апче, ама до сега терам како што ми кажале.
ништо ми немаат кажано. Одев со испиено апче и после видов видео од онаа од Бекамедика дека не се пиело пред земање крв.
Мене ми имаат кажано дека треба со испиена терапија да ми земаат крв. Каков резултат се смета за хипер, која е границата?
12 години пијам еутирокс сум била кај многу ендокринолози,сите ми рекле крв без испиена терапија. После двата пораѓаи исто ми намалуваа доза поради хаос на хормони после самото пораѓање што е нормално.
Не се пие сабајлето пред да се земе крв за да бидат релевантни резултатите. Еутирокс има долго дејство на полураспаѓање, што значи дозата од пред 24 саати треба да те држи стабилна, ако земеш пред земање крв, резултатот ќе биде лажно понизок од реалниот.
Јас пиев најнормално, кога ми доаѓаше време за лек и сабајлето пред земање крв. Но да не те лажам, јас имав хипер, пиев тирозол+пропранолол. Другите погоре поинаку ти кажале, можеби за хипо не се пие.
Не ги разбирам и јас баш ама по претпоставка по мојов резултат ми личи дека е во нормала.. Некој што повеќе се разбира да пише?