Тироидна жлезда

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Lilit, 1 декември 2009.

1. stefka:)

stefka:) Активен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2025
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3
    Zdravo :inlove::inlove::inlove:

Dali da nekoja od vas TSH 2-2,5 i pravelo problem pri zabremenuvanje? I dali so zapocnuvanje terapija eutiroks vi se namali i ostanavte bremeni?

Blagodaram odnapred

2. Aleksandrich

Aleksandrich Нов член

Се зачлени на:
    4 мај 2025
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    И јас имам јазол 3.5 мм имам правев Скен велам
    Која големина ви се јазлите? Мојот е 3.5мм и ми прави проблем, правев скен со контраст цекам резултати инаку сум хипер.

Прикачени фајлови:

3. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    19.997
    Допаѓања:
    187.653
    Тоа е нормално тсх, каква терапија за нормално тсх?:smirk:

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hilari899

Hilari899 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    60
    Девојки здраво, правев испитувсње на тсх во 02 месец и резултатот беше 3,4 ( секогаш ми бил над 4) потоа повторно контролен на 10.04 и испадна 3.7 ( во рзлични лаборатории) за да на последното испитување на 30.04 ( после 20 дена) Тсх ми е 7.3. До сега никогаш не ми бил толку висок и премногу сум загрижена. Се обидуваме за бебе и чудно ми е тоа што баш на 30.04 ми беше 11дпо со фатена овулација каде по претпоставка би се случувала имплантацијс па дали е можно од тој процес да е наеднаш толку зголемено?? исто такс анти тпо најмногу ми биле покчени лани 04 месец кога беа 96 а од тогаш ми се секогаш под контрола односно под 20 но за прв пат на испитувањето од 30.04 се појавија покачени анти тг кои се 106 од дозволена горна граница 95. Ве молам за мислење и искуство и не пијам никаква терапија до сега. Ќе ми значи многу :worried:

5. Hijabigurll

Hijabigurll Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    1.403
    Здраво мајка ми беше на клиника за патофизиологија и нуклеарна медицина ја прегледаа,ехо,скен и крв и земаа. Тоа беше на 14ти април после 3 дена беа готови резултатите од крвта ама извештај,резултати од ехо и скен уште нема. За 2 недели ни кажаа отприлика ќе биде извештајот прикачен на мој термин,на мое здравје пишува дека е извештајот во тек по завршување на прегледот. Тие што биле на клиника дали имате информации колку се чека?

6. Piccola

Piccola Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    119
    Devojki imav tsh 4 Pa 3.7 I malku pokaceni antiela , pravev pregled Kaj dr Crcareva vo Sistina. Za vontelesno oploduvanje mi rece deka e visoko I mi dade Eutirox 25. Megjutoa celo vreme civstvuvam treperenje, nemir,malaksanost,slaba koncentracija . Doktorkata veil da prodilzam so terapija deka na bebinja Im se davale tie dozi. Dali nekoja imala slicno iskustvo, Edna nedela gi pijam I uzasno mi deluva…

7. MoonLightRomance

MoonLightRomance Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    10
    Најдобронамерен совет, кај и да одите, избегнете ја Др Лидија и ординација Асклепиос. Површна, алчна за пари, се дрзна даме праша зошто сум била анксиозна а побарав од неа само ехо на тироидна. Какво е тоа прашање ви се молам, зарем јас или било кој сака да е анксиозен? Ги прашува ли болните од рак Зошто имаш рак? Пошо така сакав, така ми текна!?
    Имам позитивно искуство само со Др Татјана Јосифовска и ја препорачувам како стручна, професионална и детална.

На nena2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sencence

sencence Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    16
    Здраво да прашам дали покрај Хашимото имате и анемија со низок хемоглобин и железо
    И дали имате искуство со Солгар железо капсули од 20 мг дали ви помогнале

9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    18.557
    Допаѓања:
    121.376
    Еве сум јас. Солгарот не ми помогна, ама Фероглобин ми го крена хемоглобинот серумското железо ми е на ниска граница не се крева и не се крева.

10. sencence

sencence Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2012
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    16
    Мене па фероглобин не ми помогна ми го препорачаа Солгар по 2 пијам наеднаш 2х20 мг и 1000 вит Ц
    Првпат многу низок хемоглобин
    дури страв ме фаќа ..чекам месец дена да пројде да испитам повторно

11. @Ant

@Ant Нов член

Се зачлени на:
    Среда
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво,нова сум на форумов.Сакам да прашам некој дали имал искуство со јазол 1.5 cm?Денес правев биопсија,чекам утре резултати ..А претходно бев на ендокринологија ми рекоа пиј селен ехо приватно направи си..После бев на патофиза таму ме виде на ехо докторката Бојана и ми рече пиј селен ,треба да се направи биопсија ама нема да правиме сега ќе видиме за 3 месеци и дури јули таму ми закажала ама јас отидов приватно ..Е сега чудно ми е таа во извештајот пишала 7мм јазол,а претходно правев ехо кај друг доктор 1.5 цм. пишува ..

12. Чанта

Чанта Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2023
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    616
    И јас имам јазол 2.2 (треба да видам во извештај дали беше мм или цм)бев во Систина на нуклеарна медицина и докторката ми кажа нема потреба за биопсија. Ќе се следи ако расти или менува форма- тогаш.

13. rustika

rustika Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2018
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    47
    zdravo
    sakam da prasam dali
    e bolna biopsijata? najverojatno ke treba da ja pravam naredniov period
    i iskustvo nekoj stoj pie euriroks i kontraceptivni tableti

14. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    5.620
    Не е болна само е малку непријатна. Споредба како да те каснала оса. Нема простор за страв навистина.